Falkland eilanden

Naar de Falkland eilanden reizen is een speciale onderneming. Hoewel de Falkland eilanden officieel tot het Zuid-Atlantische oceaangebied behoren‚ hebben ze meer een sub-Antarctische uitstraling met unieke landschappen en bijzondere dieren.

De geïsoleerde archipel van twee grote en honderden kleine eilanden vormt met zijn unieke flora en fauna een schatkamer voor natuurliefhebbers en fotografen. Op de Falkland eilanden vallen het voorjaar en de zomer eerder in dan op het Antarctisch Schiereiland. Hierdoor starten de broedactiviteiten van zeevogels en zeezoogdieren er veel vroeger. In het ruige landschap leven onder meer grote kolonies wenkbrauwalbatrossen‚ vier soorten pinguïns‚ diverse robben en zeeolifanten. De hoofdstad Stanley ademt de sfeer van een Schotse kustplaats en telt ongeveer 2500 inwoners. Op het kleine Carcass Island in het uiterste westen van de archipel wacht een bijzondere ervaring. Hier kunt u van de voortreffelijke high tea genieten geserveerd door de eigenaren Rob en Lorraine en magelhaen- en ezelspinguïns zien. Maar ook het eiland Saunders staat bekend om zijn rijke wildlife. Rekent u op grote wenkbrauwalbatros kolonies en ook een kleine kolonie koningspinguïns. Sinds enkele jaren leven hier zelfs enkele tientallen macaronipinguïns. Naar de Falkland eilanden reizen is mede hierdoor onvergetelijk.

Reizen Activiteiten
 • 4 december 2021 is een datum die de geschiedenisboeken in zal gaan. Een van de meest exceptionele ruimtefenomenen zichtbaar op aarde vindt dan plaats vlakbij Antarctica. Een echte 'Once in a Lifetime Experience', want hoewel een zonsverduistering altijd speciaal is, wordt dit zonder twijfel de meest bijzondere van onze tijd. Wees er op tijd bij, er is veel belangstelling en beperkt plaats. Aan boord zal schrijver/dichter en acteur Ramsey Nasr speciaal voor de reizigers van Experience Travel twee lezingen verzorgen.
  Nu vanaf € 16.145 p.p.
 • 4 december 2021 is een datum die de geschiedenisboeken in zal gaan. Een van de meest exceptionele ruimtefenomenen zichtbaar op aarde vindt dan plaats vlakbij Antarctica. U kunt deze eclips in gezelschap van André Kuipers bijwonen. Een echte 'Once in a Lifetime Experience', want hoewel een zonsverduistering altijd speciaal is, wordt dit zonder twijfel de meest bijzondere van onze tijd. Wees er op tijd bij, er is veel belangstelling en beperkt plaats.
  Nu vanaf € 15.845 p.p.
 • Dit is de meest complete vaarroute naar het Antarctisch gebied. Antarctica & de sub-Antarctische eilanden bieden u zowel landschappelijk als ook qua flora & fauna een volledig beeld van deze bijzondere streek.
  Nu vanaf € 10.500 p.p.
 • In de Zuidpoolregio leeft de magelhaenpinguïn, de rotsspringer, de macaronipinguïn, de koningspinguïn, de adéliepinguïn, de kinbandpinguïn, de ezelspinguïn en natuurlijk de keizer van het ijs, de keizerspinguïn. De vier eerstgenoemde soorten komen alleen...
 • De pelsrob kan zich zeer snel voortbewegen, dit in tegenstelling tot andere robben. Dat hebben ze te danken aan hun sterk ontwikkelde achterste ledematen waarop ze steunen om vooruit te komen. Ben daarop voorbereid als u in buurt van pelrobben komt, zeker...
 • De potvis is één van de getande walvissen die in de Antarctische wateren leeft. Hij duikt tot op grote diepte (2/3 km) en aast o.a.op grote inktvissen. Het meest tot de verbeelding spreekt misschien nog wel de orka. Hij behoort tot de soort getande walvissen...
 • De albatrossen zijn niet alleen mooie, maar ook wonderlijke zeevogels. Met vleugelbreedtes tot meer dan 3,5 meter kunnen ze zich uren met de wind laten meedrijven zonder ook maar een inspanning te doen. Er komen zes soorten albatrossen voor in het Antarctica...
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.