Dubai

Wanneer u tussen de luxe resorts‚ kosmopolitische winkelcentra en torenhoge wolkenkrabbers wandelt‚ is het moeilijk te geloven dat Dubai ooit een klein vissersdorpje was. Toch is het nog niet zo heel lang geleden dat in de 20ste eeuw de olie werd gevonden die het sjeik Maktoum mogelijk maakte om Dubai te transformeren tot een van de meest trendy bestemmingen van onze planeet.

In Dubai is niets onmogelijk en worden de meest extreme dromen werkelijkheid. Voor de kust liggen bijvoorbeeld drie kunstmatige eilanden en de meest bijzondere bouwwerken worden als paddenstoelen uit de grond gestampt. Zo kunt u hier skiën in een winkelcentrum of in de woestijn. In de Dubai Mall is zelfs een oceaan nagebouwd waar een tientallen meterslange glazen tunnel doorheen loopt. Je kunt er ook een rondvaart maken in een boot met glazen bodem of afdalen om met een zuurstoftank met haaien te zwemmen. De soeks staan naast de kruidige geuren en kleurrijke stoffen vooral bekend om de edelmetalen. Het zal geen verrassing zijn dat hier de grootste goudmarkt ter wereld te vinden is. De wolkenkrabbers vertonen Babylonische afmetingen met Burj Khalifa (828 meter) als voorlopige hoogtepunt. Naast kantoren, woningen en het Armani Hotel zijn er meer dan duizend kunstwerken te bezichtigen. Met een hogesnelheidslift is het duizelingwekkend hoge observatiedek At the Top op de 148e verdieping te bereiken voor een 360 graden uitzicht over de stad, de Perzische Golf en de woestijn. Na een inspannende dag zijn er talloze eetgelegenheden. Van internationale keukens bekroond met Michelinsterren tot hippe, lokale culinaire eetcafés. De stad is gevuld met gastronomische diversiteit.

Hoewel de exorbitante uitspattingen de meeste aandacht opeisen is de sfeer van het oude Arabië er nog wel degelijk te proeven. In de fotogenieke Al Fahidi Historical Neighborhood zijn gebouwen in oude glorie hersteld met gebruik van authentieke materialen. Verspreid door de wijk zijn diverse kunstgaleries te bezoeken. Voor een bijzondere, culinaire ervaring kunt u naar het Bayt Al Wakeel, een van de oudste gebouwen van Dubai, waar Levantijnse en Emirati gerechten worden geserveerd. Ter afwisseling en ontspanning bieden de stranden met palmbomen rust. Bovendien is de woestijn altijd dichtbij. Hier kunt u een avontuurlijke tocht naartoe maken met een 4WD en een lokaal bedoeïenenkamp bezoeken.

Reizen Activiteiten
 • Maak een combinatie tussen het stedelijke van Dubai en het hagelwitte zandstrand van Zighy Bay in Oman. Uw transfer vanuit Dubai is met een onvergetelijke vlucht per klein vliegtuig over de exotische landschappen van de Verenigde Arabische Emiraten & Oman.
  Nu vanaf € 4.225 p.p.
 • Deze reis biedt u een combinatie tussen het overweldigende Dubai, een wildlife safari op het Sir Bani Yas Island en als afsluiter verblijft u in een luxe resort middenin de woestijn. U wordt naar deze unieke locaties gebracht met een klein vliegtuig, waardoor u een onvergetelijke indruk krijgt van de vele landschappen die de Verenigde Arabische Emiraten rijk is.
  Nu vanaf € 4.195 p.p.
 • Combineer uitersten in het Midden Oosten; magisch Dubai, een parelwit zandstrand in Oman en tenslotte een afgelegen oasis middenin de woestijn. U stapt in de onaangetaste natuur van het Midden Oosten en zult het ook vanuit de lucht ervaren door middel van 2 unieke vluchten.
  Nu vanaf € 6.945 p.p.
 • Deze 11-daagse reis is het neusje van de zalm. In Dubai overnacht u in het hart van de woestijn in een exclusief resort geïnspireerd op een bedoeïenkamp. In Oman omringd u zich met weelde in een luxe resort tussen de bergen en de zee. Een heerlijke, ontspannen reis!
  Nu vanaf € 5.575 p.p.
 • Een avontuurlijke rit door de woestijn volgt, waarbij u over de duinen rijdt en glijdt. Naderhand kunt u even rustig bijkomen in een bedoeïenenkamp, waar u geniet van een barbecue. Als u wilt kunt u een waterpijp roken en traditionele koffie proeven.
 • Onder het genot van een drankje vaart u langs enkele kenmerkende gebouwen van Dubai en ziet u de verlichte skyline. Een mooie plek om uw verblijf in Dubai af te sluiten.
 • Eenmaal in Hatta kunt u genieten van de schoonheid van de groene oase, gelegen tegen het magnifieke decor van de Hajar Mountains. Hatta is tijdens een dagexcursie vanuit Dubai te bezoeken.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.
 • onze specialisten
  Merel Marks, specialist in Noord-Amerika, Oceanië en Midden-Amerika. U bereikt Merel op nr. 073 - 548 20 60.
  Merel Marks
  Expertise: Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, USA, Costa Rica, Thailand, Maleisië en Dubai.
 • onze specialisten
  Sandra van den Bogaart, Afrika, Amerika en Azië specialist. U bereikt Sandra op nr. 073 - 548 20 60.
  Sandra van den Bogaart
  Expertise: Zuid-Afrika, Amerika, Dubai, Thailand en cruises.