De Tuinroute & de Oostkaap

Dichtbegroeide bossen in combinatie met een grillige kustlijn‚ rivieren‚ meren en bergen; welkom op de veelbesproken Tuinroute! Deze prachtige route voert langs plaatsjes als Plettenberg Bay‚ Knysna‚ Mosselbaai en Swellendam.

Tuinroute
De kuststreek van de Tuinroute wordt gekenmerkt door lange zandstranden‚ steile kliffen en mooie baaien. De kustplaatsen Jeffrey's Bay en Plettenberg Bay zijn locaties waar de benaming 'surfparadijs' opeens een understatement lijkt. Het drogere achterland - met struisvogelhoofdstad Oudtshoorn - wordt van de kust gescheiden door een aantal bergketens. Een rit door deze omgeving is door de diversiteit dan ook een lust voor het oog. Op de Tuinroute ligt ook het Tsitsikamma National Park‚ een natuurreservaat dat aan zee grenst. Voor wandelaars is deze locatie een echte must.

De Oostkaap
De Oostkaap trekt meer en meer belangstelling. De ongerepte stranden‚ de warme Indische Oceaan en de fantastische natuur zijn die belangstelling ook zeker waard. Bovendien zijn in dit gebied vele malariavrije wildreservaten te bezoeken waar de 'big five' rondzwerft. Het noorden en oosten van deze provincie zijn minder bekend. Toch hebben ook deze gebieden genoeg te bieden‚ zoals de plaatsjes Cradock en Graaff-Reinet.

Reizen Activiteiten
 • In 22 dagen kunt u veel van Zuid-Afrika's hoogtepunten zien. U kunt zowel de safariparken in het binnenland als Kaapstad bezoeken. Ook geniet u van de natuur en de lekkernijen in de Wijnlanden.
  Nu vanaf € 11.475 p.p.
 • Zuid-Afrika is voor gezinnen een hele bijzondere bestemming. Ga op safari in een malariavrij gebied en speur naar dolfijnen en walvissen bij Plettenberg Bay.
  Nu vanaf € 2.875 p.p.
 • Een andere belangrijke reden voor de populariteit van Zuid-Afrika als golfbestemming is dat er zoveel te doen is voor de eventueel niet-golfende partner.
 • De Klipgat grot is een plek aan zee en wordt gezien als een van de belangrijkste historische sites. Dit was duizenden jaren lang een schuilplaats voor de eerste mensen. Als bewijs hiervoor zijn er fossielen gevonden van tanden en werktuigen die afstammen...
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika