De atollen van de Malediven

De Malediven telt maar liefst 26 atollen. De grootste en mooiste atollen zijn de: Ari Atol, Baa Atol, Faafu Atol, Lhaviyani Atol en Meemu Atol. Wanneer u zich op een van de vele tropische eilanden bevindt, worden tropische fantasieën werkelijkheid.

Ari Atol
De Ari Atol biedt enkele van de beste duikplaatsen van de Malediven. Met een lengte van tachtig en een breedte van dertig kilometer is de Ari Atol één van de grootste atollen. Het hoofdeiland van Ari Atol is Mahibadhoo en ligt in het oosten van de eilandengroep. Een groot deel van de bevolking is van het toerisme afhankelijk. De visserij is hier nog steeds erg belangrijk. Wanneer u op één van de resorteilanden van dit atol verblijft‚ is het amper te geloven dat dit het meest toeristische deel van de Malediven is.

Baa Atol
De Baa Atol‚ ook wel Zuid-Maalhosmadulu genoemd‚ bestaat uit tien visserseilanden met een bevolking van ongeveer 10.000 mensen. Het hoofdeiland Eydafushi heeft een grote haven. Veel van de eilanden beschikken over mooie ankerplaatsen‚ dichtbegroeid met hoge palmbomen en omringd door prachtige turkooizen lagunes.

Faafu Atol
De Faafu Atol ligt ten zuiden van de Ari Atol. Faafu wordt ook wel Noord-Nilandhoo genoemd. Magoodhoo is het hoofdeiland van Faaru Atol. Dit visserseiland is bij geschiedkundigen bekend als het centrum van het hindoeïsme. Op het eiland staat één van de oudste en meest gerespecteerde moskeeën van de Malediven.

Lhaviyani Atol
De Lhaviyani Atol ligt ten noorden van Malé. Voor ervaren duikers zijn er enkele bekende duiklocaties‚ waaronder de Kuredhoo Express‚ Shipyard en Fushifaru Thila. Op de Lhaviyani Atol vindt u slechts enkele hotels‚ waardoor het er nog relatief rustig is.

Meemu Atol
Meemu Atol ligt ten zuiden van de hoofdstad Malé. Het hoofdeiland is Muli. Sinds 1997 is deze atol toegankelijk voor toeristen. De regering heeft ook hier enkele eilanden aangewezen om ontwikkeld te worden tot resorteiland. Eén van deze nieuwe resorteilanden is Medhufushi. In de noordelijke rif lopen vijf kanalen‚ waar u prachtig kunt duiken. De onderwaterwereld van Maluku Kandu is het mooist.

Noonu Atol
Een van de meest noordelijk gelegen atollen is de Noonu Atol. Zo’n 600 kilometer ten westen van Zuid-Sri Lanka is het gebied met 71 eilanden, waarvan er slechts 13 bewoond zijn, nog voornamelijk eigendom van de natuur. De onderwaterwereld nodigt uit te gaan duiken tussen zeeschildpadden en schitterend koraal, terwijl de weelderige verblijven stuk voor stuk tot de verbeelding spreken. 

Reizen Activiteiten
 • Beleef een exclusieve vakantie op de Malediven! In uw luxe resort zal het u aan niets ontbreken. Bewonder het prachtige koraalrif, geniet van het twee kilometer lange zandstrand en laat al uw zorgen weg masseren in de spa. Deze reis is op en top genieten.
  Nu vanaf € 3.945 p.p.
 • Laat u tot in de puntjes verwennen op de Malediven! Dit privé eiland biedt het meest luxe en rustgevende verblijf dat u zich kunt wensen. De uitstekende service neemt al uw zorgen weg zodat u volledig kunt genieten van uw verblijf en de geweldige bestemming.
  Nu vanaf € 7.895 p.p.
 • Sri Lanka en de Malediven zijn uitstekend met elkaar te combineren. Wat is er heerlijker dan een boeiende rondreis af te sluiten op het mooist denkbare strand? Deze 16-daagse reis biedt het beste van beide bestemmingen. U overnacht in uitstekende resorts en geniet van luxe en comfort.
  Nu vanaf € 4.925 p.p.
 • Zij kunnen zich vergapen aan de bijzondere koralen, kleurrijke vissen en adembenemende rotsformaties. Veel eilanden beschikken over een 'huisrif', hier kunt u vaak gewoon vanaf het strand gaan duiken of snorkelen. Op andere eilanden is een boottocht naar...
 • Het is een bijzondere ervaring om vanaf zee op te stijgen en vervolgens laag vliegend vanuit de lucht de eilanden onder u te zien.
 • De kans is groot dat de dolfijnen om de boot heen zullen tuimelen en spelen op de golven. Een prachtig gezicht!
 • Maak uw vakantie compleet door het reserveren van een heerlijke behandeling in het beautycentrum van uw resort. U heeft hier de keuze uit diverse behandelingen, zoals massages of gezichtsverzorging.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.