Curaçao

Curaçao is een stukje Holland in de tropen. Het eiland heeft voor veel Nederlanders dan ook iets vertrouwds. De 38 stranden en de aangename temperaturen voegen daar nog een dimensie aan toe waardoor het alle ingrediënten biedt om er even helemaal uit te zijn.

In Willemstad is de welbekende Handelskade, met de karakteristieke Hollandse koopmanshuizen gehuld in fraaie pastelkleuren, een van de blikvangers. Andere bezienswaardigheden zijn de Joodse synagoge, de karakteristieke pontonbrug, de kleurrijke drijvende markt en diverse imposante forten. De stranden op Curaçao zijn weliswaar kleiner dan op bijvoorbeeld Aruba, maar niet minder aantrekkelijk met de door palmen omzoomde stranden en het azuurblauwe zeewater. Bekende stranden zijn Jan Thiel, Porto Marie en Grote Knip, waar met name de lokale bewoners graag heen gaan. Hoewel er diverse kleine, intieme kiezelstrandjes zijn, zal je niet snel echt verlaten baaien en zandstranden treffen op Curaçao. Hier zoekt men eerder de gezelligheid op bij beach clubs.

Het eiland biedt voldoende afwisseling. Snorkelen, jetskiën, kajakken en jeeptours zijn een kleine greep uit de vele mogelijke activiteiten. De onderwaterwereld van Curaçao is voor zowel beginnende als ervaren duikers geschikt om de koraalriffen en tropische vissen van nabij te kunnen bewonderen. Wie liever aan wal blijft heeft toch kans om dolfijnen te zien zwemmen. Bij de zoutpannen van Jan Kock is het mogelijk flamingo’s te spotten. Op een afstandje is hier de opvallende neogotische, gele kerk van St. Willebrordus te zien. Ook de struisvogelfarm bij Santa Catharina en de Aloë Vera plantage zijn te bezoeken. Tijdens een rondleiding door de Hatu grotten wordt duidelijk dat het eiland ooit onder de zeespiegel lag. De eerste bewoners waren vermoedelijk de Ararwak indianen die rotstekeningen hebben achtergelaten als bewijs. Deze grotten werden tijdens de slavenhandel ook gebruikt als schuilplaats door de slaven. Curaçao is immers een vakantie-eiland met geschiedenis. Wie meer zoekt dan alleen strand, zit goed op dit veelzijdige Benedenwindse eiland.   

Klik hier voor een mooie voorbeeldreis naar Curaçao! 

 
 
 
 
 Voorbeeldreizen Caribbean --> 

Reizen Activiteiten
 • Deze onvergetelijke cruise gaat rondom de wereld, wat deze reis een echte unieke beleving maakt. Het start- en eindpunt is in Los Angeles, vanwaar er westwaarts gevaren wordt. Geniet van het luxe schip, de Seven Seas Navigator, welke de komende 138 dagen uw thuis wordt.
  Nu vanaf € 69.475 p.p.
 • Geniet een week lang van een luxe verblijf in het Avila Beach Hotel. Tijdloze elegantie gecombineerd met hedendaags comfort maken dit resort tot één van de klassiekers van Curaçao. Het hotel staat voor gastvrijheid en een onvergetelijk verblijf op het eiland.
  Nu vanaf € 1.595 p.p.
 • Onder begeleiding van een gids bezoekt u het Christoffel National Park, bekend om zijn diversiteit aan flora en fauna en leert u de natuurlijke bezienswaardigheden langs de noordwest kust van Curaçao kennen, waar de machtige kracht van de zee water en...
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika