Chobe National Park

Chobe National Park ligt in het noordoosten van Botswana en is‚ net als de andere safarigebieden in het land‚ niet omheind. Zo krijgt het wild de kans op natuurlijke wijze te migreren.

In Chobe vindt u bijna alle dieren die in zuidelijk Afrika voorkomen. Alleen de neushoorn komt u hier niet tegen. Olifanten zijn er des te meer. Chobe is wereldberoemd om de grote concentraties olifanten die vooral in de droge wintermaanden naar de Chobe rivier trekken. De migratie naar het oosten en zuiden levert een fascinerend spektakel op. Ook leeuwen‚ buffels en zebra's komen in grote aantallen in Chobe voor. Bovendien komen in Chobe 350 verschillende vogelsoorten voor. De meeste wilde dieren leven in het noordelijke deel van Chobe National Park dankzij de wateraanvoer door de Linyanti en de Chobe rivier. Hier wordt het landschap gekenmerkt door een grasvlakte afgewisseld met mopane en teakbossen. In het zuidelijke gedeelte vindt u een savannelandschap met acacia's en grote‚ oude bomen.

Reizen Activiteiten
 • Tijdens deze 20-daagse reis maakt u niet alleen kennis met de prachtige natuur van Namibië, maar neemt u ook een kijkje in het hart van Botswana. U zult niets van deze landen missen! Uw reis begint in Windhoek en vervolgt naar het Etosha National Park waar u veel wilde dieren tegenkomt. Hierna reist u naar Botswana waar u kennis maakt met het Chobe National Park. U eindigt uw rondreis bij de majestueuze Victoria Falls in Zimbabwe!
  Nu vanaf € 5.525 p.p.
 • Deze 13-daagse reis is een goede kennismaking met de ongekende safarimogelijkheden van Botswana. U vliegt per klein vliegtuig naar twee plekken in de Okavango Delta en Chobe National Park.
  Nu vanaf € 7.445 p.p.
 • Ontdek het wildparadijs van Botswana met een bezoek aan de Okavango Delta en Chobe National Park. Met deze elfdaagse reis doorkruist u de ongerepte natuur van Botswana tijdens verschillende safaritochten en verblijft u in kleinschalige tentenkampen en lodges middenin de natuur.
  Nu vanaf € 5.345 p.p.
 • Zuid-Afrika en Botswana concurreren soms om wie het beste safariland is. Eigenlijk is het appels met peren vergelijken. Dus waarom bezoekt u niet beide landen? Dat kan uitstekend met deze bijzondere fly-in safari.
  Nu vanaf € 8.245 p.p.
 • Ook kunt u makkelijk een grotere afstand overbruggen om dat ene bijzondere dier te spotten. Een ervaren gids ziet de dieren vaak al van grote afstand en zal u veel vertellen over hun levenswijze. In Botswana kunt u op veel plekken met een 4WD op safari....
 • Of u liever geniet van de Afrikaanse zon aan het zwembad op het bovenste dek of liever actief een game-drive per tenderboot wilt doen, het is allemaal mogelijk vanaf de Zambezi Queen. Langs het water speelt zich veel af. Vogels vliegen heen en weer, kuddes...
 • Onder begeleiding van een professionele fotograaf, die ook gekwalificeerd is als gids, gaat u op pad. Uw gids is getraind om het gedrag van dieren te kunnen voorspellen en kan u daarom begeleiden in het kiezen van het juiste moment. Ook geeft hij tips...
 • Van bovenaf kunt u ook goed zien hoe de dieren zich voortbewegen en het landschap zich uitstrekt. Om goede foto’s te kunnen nemen openen sommige piloten de zijdeuren tijdens de vlucht. Buiten de mooie beelden die het oplevert, is een helikoptervlucht...
 • Door de geheimzinnige geluiden uit de bush en het moeilijke zicht stijgt de spanning enorm. Onder begeleiding van een ervaren gids vertrekt u aan het einde van de dag. De jeep is uitgerust met speciale spotlampen waarmee u de omgeving kunt scannen op...
 • Kleinere dieren die vanuit de auto vaak over het hoofd gezien worden, zult u nu gegarandeerd zien. In de meeste wildparken van Botswana kunt u ervoor kiezen met een gids op pad te gaan.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia en Canada
 • onze specialisten
  Mandy Donselaar, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy Donselaar
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.

Meer over Chobe National Park

Naar Chobe National Park

Kasane is de beste uitvalsbasis naar Chobe National Park. Er is een luchthaven waar lokale en internationale luchtvaartmaatschappijen kunnen landen. Chobe National Park is ongeveer 1200 vierkante kilometer groot. Voor de wilde dieren die er leven is er nog veel meer terrein beschikbaar, want ze kunnen gaan en staan waar ze willen. Chobe National Park kent geen grenzen met de omliggende natuurgebieden. Dit beperkt zich niet tot Botswana alleen. De dieren zijn niet aan landsgrenzen gebonden en kunnen ze zelfs de natuurgebieden van Namibië en Zimbabwe opzoeken. Ook reizigers kunnen gemakkelijk de grens oversteken door Chobe National Park met een bezoek aan de Victoria Falls te combineren. 

In Chobe National Park

Chobe is het eerste nationale park van Botswana en tevens een van de grootste. De wildconcentratie is fenomenaal. Er leven tienduizenden olifanten, waarmee Chobe National Park waarschijnlijk de beste plek is in heel Afrika om olifanten te zien. Doordat er bovendien gezonde populaties koedoes, zebra’s en wildebeesten rondtrekken, weten de jagers waaronder leeuwen, en jachtluipaarden Chobe National Park ook goed te vinden. Er komen daarnaast zeldzame hoefdieren als de rode lechwe (moerasantilope) en sitatunga voor. Oorspronkelijk leefden de San bosjesmannen in Chobe National Park. Zij trokken rond op zoek naar voedsel en water. Op een aantal plekken zijn nog rotstekeningen te zien.