Chiang Mai en Noord-Thailand

De noordelijke bergstad Chiang Mai is bruisend‚ historisch en kleurrijk. Hoewel Chiang Mai na Bangkok de grootste stad van Thailand is‚ maakt de koele berglucht alles hier een stukje groener‚ rustiger en relaxter.

Chiang Mai
In de omgeving van Chiang Mai kunt u de prachtige Doi Suthep tempel bezoeken. Nadat u de talloze traptreden naar het heiligdom heeft beklommen‚ komt u bij met een geweldig uitzicht op de vruchtbare regio. In de oude stad lijkt er wel op elke straathoek een tempel te staan. Na een paar uur slenteren raakt u ongetwijfeld de tel kwijt. Op de gezellige nachtmarkt struint u rond tussen de kraampjes waar allerlei uniek handwerk wordt verkocht van verschillende noordelijke bergstammen. Het is een aanrader om vanuit Chiang Mai een trekking of een olifantentocht te maken naar een van de omliggende bergdorpen.

Chiang Rai
Chiang Rai ligt 180 kilometer ten noorden van Chiang Mai en wordt ook wel de toegangspoort tot de Gouden Driehoek genoemd. De stad is ontstaan in de 12e eeuw en was toen nog deel van het Lanna koninkrijk. Doordat de beroemde Emerald Buddha oorspronkelijk uit de Wat Phra Kaew tempel komt‚ wordt dit heiligdom veel bezocht. Daarnaast vindt u talloze tempels die het bezoeken waard zijn in de stad aan de Kokrivier. Bovendien is Chiang Rai een populair vertrekpunt voor expedities en trekkingen in de Gouden Driehoek. Hier gaan avonturiers naar toe om te raften en het oerwoud te ontdekken op de rug van een olifant.

Golden Triangle
De Gouden Driehoek ligt in het uiterste‚ bergachtige noorden van Thailand‚ waar de Ruak- en de Mekongrivier samenkomen. In dit onherbergzame grensgebied tussen Thailand‚ Birma en Laos vindt u kleurrijke bergstammen die leven tussen de groene rijstvelden en uitgestrekte bossen. Vanuit Chiang Rai bezoekt u de vruchtbare omgeving en de kleine dorpjes van waar u adembenemende uitzichten heeft op het omliggende groen.

Sukhothai
In het noorden van Thailand ligt een van de mooiste historische parels van het land; Sukhothai. Deze voormalige Thaise hoofdstad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Wanneer u tussen de talloze Boeddha's‚ serene lotusvijvers en de majestueuze tempels dwaalt‚ gaat u terug naar de bloeiperiode van deze stad in de 13e eeuw. Tip: verken het eeuwenoude complex per fiets. Zo ontdekt u de meest afgelegen heiligdommen die zijn teruggenomen door de omliggende jungle.

Loei
Tegen de grens met Laos ligt de vrij onbekende provincie Loei. De Mekong rivier loopt als een natuurlijke scheidingslijn door het landschap. De afgelegen ligging maakt dat deze groene regio met haar vriendelijke bevolking nog nauwelijks ontdekt is. Men leeft hier hoofdzakelijk van de rijstbouw en dus bepalen plantages deels het landschap. Er zijn, net als in andere delen van het land, verschillende tempels te bezichtigen. De sfeer is echter veel authentieker, omdat het zo’n ongerept landsdeel is. Er worden verschillende religieuze rituelen uitgevoerd en offers gebracht. In het dorp Dan Sai overheerst de serene, boeddhistische tempelsfeer zoals deze bedoeld is. Ze zijn er niet minder gedecoreerd om. Ook hier glimmen gouden boeddha’s vanaf hun troon. Een andere plaats is Chiang Khan aan de Mekong rivier. Het is met eettentjes en winkeltjes veel levendiger dan het rustige Dan Sai. Het is hier ook wat koeler, wat in de warme zomermaanden aangenaam aanvoelt. Een vaartocht over de Mekong toont het verschil met het bescheiden Laos aan de overkant van de rivier.

Reizen Activiteiten
 • Ontdek de aantrekkelijke charme van Laos, Cambodja en Thailand. De ongerepte natuur van Laos, tempels van Angkor Wat in Cambodja en stranden van Koh Samui maken dit een heerlijke reis voor Azië liefhebbers.
  Nu vanaf € 6.895 p.p.
 • Proef het beste dat Thailand te bieden heeft op deze reis waarbij ‘Health, Food & Wellness’ de belangrijkste ingrediënten zijn. Geniet van (h)eerlijke Thaise gerechten die u onder meer zelf bereidt. Vertoef uw laatste dagen in Thailand op het eiland Phuket waar de prachtige witte zandstranden geen uitzondering zijn.
  Nu vanaf € 7.045 p.p.
 • Laat u verleiden door de onvervalste charme van Thailand. Deze reis heeft alles in huis: van bruisend Bangkok tot de serene tempels van Ayutthaya en Sukhothai en van chantende monniken in Chiang Mai tot olifanten, jungle en rijstvelden bij Chiang Rai. Tot slot geniet u van het paradijselijke strand op Koh Samui.
  Nu vanaf € 6.675 p.p.
 • Verken het land van de eeuwige glimlach in stijl met een verscheidenheid aan prachtige culturele ervaringen. Slaap samen onder een indrukwekkende sterrenhemel, midden in de jungle en op een tropische eiland. Een indrukwekkende en luxueuze reis om nooit te vergeten!
  Nu vanaf € 12.375 p.p.
 • Proef de lokale smaken in het prachtige Thailand waarbij u kennis maakt met de overheerlijke Thaise keuken. Met deze rondreis begint u in de metropool Bangkok waar u een kookcursus krijgt op een bekende kookschool en daarna maakt u een culinaire en culturele reis, via Ayutthaya, Khao Yai en Chiang Mai, naar Chiang Rai in het noorden van Thailand.
  Nu vanaf € 4.595 p.p.
 • Deze unieke reis staat garant voor ultieme luxe. Ontdek de metropool Bangkok, de groene jungle in het noorden en natuurlijk de witte stranden in het zuiden. Lees hier waarom Thailand de droombestemming is voor jullie reis!
  Nu vanaf € 13.745 p.p.
 • Dit is een serene Boeddhistische traditie waarbij tientallen monniken door de straten lopen en aalmoezen krijgen van de aanwezigen. Voor de Thai is het een eer om voedsel aan de monniken te geven. In de Wat Umong ontvangt u vervolgens uw zegeningen tijdens...
 • Ervaar een onvergetelijke ballonvaart in Chiang Mai. Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor deze bijzondere ervaring. Na een korte briefing gaat u aan boord en vliegt u hoger en hoger terwijl de zon over de horizon begint te gluren. Geniet...
 • In de loop van de middag wordt u bij u hotel gehaald door uw privé chauffeur en na een rit van ongeveer 45 minuten wordt u welkom geheten in een prachtige tuin aan de rand van de stad Chiang Mai. Hier gaat u genieten van een typische High Tea Thaise Stijl....
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika
 • onze specialisten
  Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
  Annelou van Elk
  Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.