Centraal & Outback Australië

Het onherbergzame binnenland van Australië wordt de outback genoemd. Het strekt zich uit op het grondgebied van Queensland‚ New South Wales‚ South Australia‚ Western Australia en de Northern Territory. In dit desolate‚ vrijwel onbewoonde gebied met savannes‚ woestijnen en eindeloze vlaktes ontdekt u unieke natuurfenomenen.

Het middelpunt van de Australische outback is The Red Centre‚ het ‘rode hart'‚ dat zijn naam dankt aan het roodbruine zand. In deze omgeving vindt u de wereldberoemde Ayers Rock (Uluru)‚ hét symbool van Australië. Deze grootste monoliet ter wereld ligt 460 kilometer ten westen van Alice Springs en is vooral bekend om zijn kleuren‚ die variëren van donkerrood bij zonsopgang tot zwart na hevige neerslag. Vlakbij liggen de mysterieuze Olga's (Kata Tjuta)‚ een groep grote‚ ronde rotskoepels. Een wandeltocht leidt u door het prachtige rode landschap met kloven en valleien. Kenmerkend voor de outback is Kings Canyon. Dit is zonder twijfel één van de meest spectaculaire natuurwonderen in Australië. In deze kloof kunt u prachtige en soms ook pittige wandeling maken‚ die tot een hoogtepunt komt als de kloof zich in volle glorie openbaart. Geniet van het verbluffende uitzicht vanaf de bijna 300 meter hoge rotswanden en daal af naar de Garden of Eden. In deze betoverende groene oase‚ te midden van twee hoge rotswanden, vindt u welkome verkoeling in kleine waterpoelen.

Reizen Activiteiten
 • Altijd al Australië willen ontdekken? De outback, maar ook de fenomenale wereldstad Sydney? Deze reis combineert ongerepte wildernis met wervelende steden. Om het nog mooier te maken, verblijft u uitsluitend in luxe, sfeervolle accommodaties. Op en top genieten!
  Nu vanaf € 6.195 p.p.
 • De treinen zijn modern uitgerust, waarbij het comfort en gemak van de reiziger voorop staat. The Ghan verbindt bijvoorbeeld het noordelijke Darwin met het 3000 kilometer zuidelijker gelegen Adelaide. U doorkruist het tropische landschap van de Top End...
 • U wordt ontvangen met een amuse en een glas champagne rond het kampvuur. Zodra de zon achter de horizon zakt begeeft u zich naar één van de tafels bovenop een duin voor een vier gangen diner onder de sterren. Het diner wordt begeleidt door een goede selectie...
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.