Centraal Oeganda

In Centraal Oeganda vindt u naast de bruisende hoofdstad Kampala en de tweede stad Jinja ook adembenemend natuurschoon. Het Murchison Falls National Park kenmerkt Centraal Oeganda. Naast dat dit het grootste park in Oeganda is, is het door zijn ligging aan de Nijl ook één van de mooiste parken van het land.

Murchison Falls
Doordat het Murchison Falls National Park het grootste park in Oeganda is, kunt u hier met gemak een aantal dagen doorbrengen en diverse activiteiten ondernemen‚ zoals game drives‚ wandelingen en boottochten over de Nijl. Uiteraard is een bezoek aan de watervallen het absolute hoogtepunt van uw verblijf hier. Over een lengte van zes meter en vanaf een hoogte van 43 meter stort de Nijl zich met veel geweld door een nauwe kloof naar beneden. Een waar spektakel.

Kampala
Kampala is de bruisende en moderne hoofdstad van Oeganda. Oorspronkelijk is de stad gebouwd op zeven heuvels. Moderne gebouwen verrijzen aan de horizon en oude panden worden gerenoveerd. Kampala is groen en aantrekkelijk en de vriendelijke inwoners maken een verblijf prettig. Het levendige uitgaansleven is hier één van de vele attracties.

Jinja
In Jinja vond de ontdekkingsreiziger John Hanning Speke in 1870 de oorsprong van de Nijl. Deze machtige stroom is een van de langste rivieren ter wereld en stroomt via Soedan en Egypte naar de Middellandse Zee. In Jinja vindt u een monument dat herinnert aan ontdekking van Speke. Jinja is momenteel de tweede stad van Oeganda. In de omgeving kunt u verschillende activiteiten en excursies ondernemen. Zo maakt u een uitstapje naar het natuurgeweld van de Bujagali watervallen. Als u avontuurlijk bent ingesteld waagt u zich per raft op de snelstromende Nijl of maakt u een dagsafari per quad langs de oever van de rivier.

Reizen Activiteiten
  • Gorillatrekkings door schitterende wouden, chimpansees in hun natuurlijke habitat en prachtige, ongerepte natuur: deze reis zal u het echte wildernisgevoel geven. Maak kennis met dit heel bijzondere stukje Afrika.
    Nu vanaf € 7.975 p.p.
  • Maak kennis met prachtige natuurgebieden in Oeganda. Bijzonder is dat u tijdens deze reis op zoek naar chimpansees in Kibale Forest National Park en de berggorilla’s in Bwindi Impenetrable National Park.
    Nu vanaf € 5.745 p.p.
  • Met een beetje geluk ziet u zelfs een luipaard in een boom liggen. Een grotere kans heeft u om kennis te maken met serval- en civetkatten, mangoestefamilies, de Oegandese kob – een antilope – of nachtuilen. Een avondsafari is altijd een bijzondere belevenis,...
  • De Nijl is één van de langste en meest indrukwekkende rivieren van Afrika. Bij het Victoria meer stroom de rivier Oeganda binnen. Jinja is uw uitvalsbasis als u wilt gaan raften op de witte Nijl. Tijdens het raften, peddelt u met uw medeavonturiers en...
  • Voordat u de chimpansees ziet, zult u hun gekrijs al horen. Geniet van de aanblik van de spelende dieren en hun acrobatische geslinger door de boomtoppen.