Cartagena en de noordkust

Paradijselijk en kleurrijk lijken het noorden van Colombia het best te omschrijven. Ontdek de gekleurde 16e- en 17e-eeuwse façades in de koloniale stad Cartagena en geniet van groene jungle, witte stranden en uitzicht op met sneeuw bedekte bergpieken in de Sierra Nevada en Tayrona National Nature Park.

Cartagena
Een van Colombia’s pronkstukken is de koloniale havenstad Cartagena, dat geheel terecht een plekje op de Werelderfgoedlijst heeft weten te bemachtigen. Onder de Spaanse overheersing was het een belangrijke toegangspoort tot de rest van het continent. Veel van de herenhuizen en paleizen in het historische centrum zijn omgetoverd tot sfeervolle hotels en restaurants. Hoewel Cartagena veel bezoekers trekt, heeft het zijn identiteit weten te behouden en biedt het zowel de bewoners als reizigers muziek, winkels, kunst en culinair vertier. Er zijn culturele instituten en daarnaast universiteiten die het een jeugdige ambiance geven. De ideale manier om deze sfeervolle stad te verkennen is al struinend door de met bloemen versierde straten, langs de kleurrijke façades, met een bezoek aan musea en boetieks en af en toe een pauze op een schaduwrijke binnenplaats van een café of restaurantje.   

Sierra Nevada de Santa Marta
De Sierra Nevada de Santa Marta is een kustgebergte in het noorden van Colombia. De hoogste bergpiek van de Sierra is met 5775 meter ook meteen de hoogste piek van heel het land. Qua landschap heeft het van alles te bieden: van stranden tot met sneeuw bedekte bergen en een verscheidenheid aan flora en fauna in het tropische regenwoud. Op verschillende plekken in de Sierra Nevada de Santa Marta wonen tegenwoordig nog zo’n 50.000 leden van oorspronkelijke indianenstammen, zoals de Koguis en Arhuacos. Colombia kende, net als andere Latijns-Amerikaanse landen, verschillende oude beschavingen die tot de komst van de Spanjaarden verschillende gebieden bevolkten. Een daarvan was de Tayrona-beschaving. Met een complex politiek systeem en aangelegde netwerken van terrassen, trappen en waterkanalen lijkt hun verhaal wel een beetje op dat van de Inca’s in Peru. Ook hun verloren schat werd in de 20ste eeuw herontdekt. Aan de bron van de Buritaca rivier, diep in de jungle verscholen stuitte men in 1975 per ongeluk op de Ciudad Perdida (‘Verloren Stad’), waar ooit zo’n 2000 tot 8000 mensen woonden. Het kost enkele dagen om ernaartoe te wandelen. 

Tayrona National Natural Park
Tayrona National Natural Park maakt deel uit van de Sierra Nevada de Santa Marta en is een schitterend natuurgebied. Aan de ene kant ziet u witte stranden met hier en daar grote vulkanische rotsblokken. Daaromheen rollen zachtjes de golven van de Caribische Zee. Op sommige plekken staat een sterke stroming, maar de baai van La Piscina is volledig afgesloten van zee en de ideale plek om te snorkelen tussen de kleurige vissen en koraalriffen. Achter u ziet u niets dan groen en klinken de kreten van de dieren in de dichte jungle. U zult zich af en toe even in uw arm moeten knijpen om te zien of u droomt, want volgens velen is Tayrona National Nature Park een van de mooiste plekken van heel Colombia. 

Minca
In de Sierra Nevada, niet ver van de Caribische kust en op slechts 600 m hoogte, ligt het plaatsje Minca. De vruchtbare grond maakte het een van de eerste regio’s waar in Colombia koffie werd verbouwd. Minca mag dan bekend staan om zijn organische koffie, het is ook een fijne basis voor activiteiten als mountainbiken of wandelen om van de mooie uitzichten te genieten. Of trek er op uit om vogels te spotten, want in de omgeving leven meer dan 300 soorten. 

Reizen Activiteiten
 • Deze reis brengt u langs alle belangrijkste bezienswaardigheden van Colombia, waarbij u voldoende tijd heeft om ook de ongerepte kanten van het land te ontdekken. U ziet culturele hoogtepunten maar komt ook in de mooiste natuurgebieden. Verbaas u over een van de meest veelzijdige landen van Latijns Amerika.
  Nu vanaf € 4.125 p.p.
 • Beleef Colombia op luxe wijze vanuit eersteklas accommodaties. U ervaart tijdens deze 16-daagse rondreis de indrukwekkende natuur en koloniale schatten van Colombia. In korte tijd ziet u wat dit veelzijdige land te bieden heeft. Laat u verrassen!
  Nu vanaf € 8.475 p.p.
 • Tijdens deze reis ziet u de hoogtepunten van Centraal-, Noord- en Zuid-Colombia. Een verrassende mix van culturen, kleurrijke dorpjes en indrukwekkende steden worden afgewisseld met prachtige natuurgebieden, variërend van groene jungle tot droge woestijnen. U geniet van de kustgebieden bij de Caraïbische Zee en Grote Oceaan.
  Nu vanaf € 6.675 p.p.
 • Teyuna was gebouwd in 800 v. Chr. door de Tayronas, een volk die het gebied al lang voor de aankomst van de Spanjaarden bewoonde. De verloren stad is gebouwd op basis van verschillende terrassen, welke destijds een unieke indeling was en een wonderlijk...
 • Een bezoek aan Mompox is als een reis terug in de tijd. Het lijkt alsof deze pittoreske stad er hetzelfde uitziet als 100 jaar geleden. Het centrum van Mompox is te herkennen aan de mooiste koloniale huizen in de stad. Tijdens de stadstour brengt u een...
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.