Bogotá en de Coffee Triangle

Ontdek musea en kunst in Bogotá, verwen uw smaakpapillen met de beste koffie ter wereld in de Coffee Triangle en struin door de mooie straatjes van het unieke koloniale Villa de Leyva.

Bogotá
Bogotá werd in 1538 gesticht door de Spanjaarden, op een plek die al lang bewoond werd door de Chibchas. Tegenwoordig wonen er in de hoofdstad 8 miljoen mensen, verdeeld over het historische centrum, la Candelaria, en moderne wijken met wolkenkrabbers. Als een trotse dame wacht ze de bezoeker op 2600 meter hoogte op. Trots op haar koloniale wijk, haar economische positie en op haar culturele dynamiek. Die artistieke kant is de moeite waard om te ontdekken, zoals in het Botero museum, of in een van de energieke ateliers waar de kunstenaars hun creativiteit uiten. De stad is ook een tikkeltje koket, zoals getuige onder andere het Goud Museum waar meer dan 55000 gouden voorwerpen uit precolumbiaanse tijden de bezoeker tegemoet schitteren. 

Coffee Triangle
Colombia is een van de belangrijkste koffie-exporteurs ter wereld. Dat het ’t enige Zuid-Amerikaanse land is met havens aan zowel de Atlantische als aan de Stille Oceaan is daarbij van onschatbare waarde. Colombiaanse koffie groeit in de vochtige, gematigde uitlopers van de Andes. De grote hoogte zorgt met het vochtige klimaat voor een bijzonder milde koffiesoort. In de Coffee Triangle, dat (delen van) drie departementen beslaat – Caldas, Quindío en Risaralda – bent u verzekerd van het beste kopje koffie dat u kunt krijgen. Laat uw smaakpapillen verwennen! Een tour langs de koffieplantages leert u alles over het totale koffieproces, van de struik tot het vloeibare zwarte goud dat geschonken wordt. Uit eerste hand worden de geheimen van het planten, oogsten, wassen en drogen van de koffie met u gedeeld. 

Villa de Leyva en omstreken
Villa de Leyva ligt op drie à vier uur reizen ten noorden van Bogotá en werd op 12 juni 1572 gesticht door Hernán Suárez de Villalobos. Hij noemde het naar zijn baas, de regent Andrés Díaz Venero de Leyva. De sfeervolle stenen straatjes en witte muren laten bezoekers een kleine reis in de tijd maken. Villa de Leyva maakt deel uit van een serie monumentale dorpjes in Colombia en wordt zelfs beschouwd als een van de mooiste koloniale plaatsen van het land. In 1954 riep men het fotogenieke dorp uit tot nationaal monument, om de bijzondere architectuur te behouden. Struin door de smalle straatjes met keien, langs huizen, kerken en kloosters waar de Moorse balkons, grote ramen en witte geveltjes verhalen vertellen van een andere wereld.  Een andere bezienswaardigheid is El Infiernito, een precolumbiaanse stenen constructie van de Muisca indianen. Volledige zekerheid over de functie ervan is er niet, maar waarschijnlijk ging het om een astronomisch observatorium.   Onderweg van Bogotá naar Villa de Leyva kunt u een stop maken in Zipaquira, het voormalige centrum van zoutwinning van de Muisca Indianen, om een van Latijns-Amerika’s wonderen te bezoeken: een gigantische kathedraal gebouwd in een zoutmijn. Het bestaat volledig uit zout en behoort tot de grootste religieuze gebouwen in de wereld. U vindt hier een mooie artistieke collectie van zout en marmeren sculpturen. 

Reizen Activiteiten
 • Deze reis brengt u langs alle belangrijkste bezienswaardigheden van Colombia, waarbij u voldoende tijd heeft om ook de ongerepte kanten van het land te ontdekken. U ziet culturele hoogtepunten maar komt ook in de mooiste natuurgebieden. Verbaas u over een van de meest veelzijdige landen van Latijns Amerika.
  Nu vanaf € 4.495 p.p.
 • Beleef Colombia op luxe wijze vanuit eersteklas accommodaties. U ervaart tijdens deze 17-daagse rondreis de indrukwekkende natuur en koloniale schatten van Colombia. In korte tijd ziet u wat dit veelzijdige land te bieden heeft. Laat u verrassen!
  Nu vanaf € 8.475 p.p.
 • Tijdens deze reis ziet u de hoogtepunten van Centraal-, Noord- en Zuid-Colombia. Een verrassende mix van culturen, kleurrijke dorpjes en indrukwekkende steden worden afgewisseld met prachtige natuurgebieden, variërend van groene jungle tot droge woestijnen. U geniet van de kustgebieden bij de Caraïbische Zee en Grote Oceaan.
  Nu vanaf € 6.675 p.p.
 • Deze dag komt u alles te weten over de wereld van de koffie. En niet zomaar koffie, maar de Colombiaanse koffie, welke bekend staat als een van de betere koffies ter wereld. Het hele proces komt vandaag aan bod; van de plant tot het eindproduct; een kopje...
 • Elke zondag is er in Bogotá de ‘Ciclovia’, deze dag zijn zo’n 200km aan hoofdwegen autovrij. Het is de perfecte kans om op deze dag Bogotá per fiets te ontdekken. Er zijn veel mensen actief aan het fietsen, joggen of rollerskaten, daarnaast zijn in veel...
 • In de ochtend brengt u een bezoek aan het waspalm bos in de Valle del Cocora. Deze palmen behoren tot de hoogste palmen ter wereld en kunnen wel 70 meter hoog worden. Colombia heeft niet voor niets de waspalm tot de nationale boom gemaakt, het is een...
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.