Atlantisch Canada

Maak kennis met de veelzijdige en indrukwekkende natuur van Atlantisch Canada. De eindeloze kustlijnen, ruige landtongen‚ rotsachtige toppen‚ dichte bossen, elegante dorpjes en vriendelijke bevolking maakt dit tot een van de mooiste gebieden van Canada.

De provincie Nova Scotia biedt tal van mogelijkheden voor toeristische trips en activiteiten. De hoofdstad Halifax is een modern havenstadje met de faciliteiten van een grote stad‚ maar zonder de verkeersproblematiek en hoge prijzen. Vanuit Halifax is het een korte rit naar de stranden en vissersplaatsjes als Peggy's Cove. In Minas Basin vindt u het grootste getijdenverschil ter wereld‚ het uiterste puntje van de Fundybaai‚ waar het gemiddelde verschil tussen eb en vloed 12 tot 16 meter bedraagt. Bij hoogtij vloeit er telkens 100 miljard ton zeewater binnen in de 290 kilometer lange baai.

Langs de oostkust van de provincie New Brunswick strekken bijna eindeloze witte zandduinen zich uit. Het noordoosten van de provincie is het land van de Acadiërs‚ van wie de facettenrijke cultuur nog altijd in kerken‚ huizen‚ historische plekken en musea te herkennen is.

De provincie Newfoundland en Labrador bestaat uit het eiland Newfoundland en een deel van het gebied Labrador. Newfoundland Island ligt ten oosten van het Canadese vasteland in de golf van St. Lawrence en beslaat 27 procent van de provincie. Met onvergetelijke wandel- en fietsroutes langs vissersplaatsjes en hoge zeerotsen biedt de omgeving alle ruimte voor avontuur. Met een kano of kajak op zee krijgt u op een heel spannende manier de kans om walvissen en ijsbergen van dichtbij te zien.

Reizen Activiteiten
 • Newfoundland is een van de meest onbekende regio's van Canada. Toch ligt het relatief dicht bij Nederland. De provinciehoofdstad St. John's is zelfs de oudste nederzetting van Noord-Amerika en was ooit in handen van Michiel de Ruyter. Desondanks treft u op Newfoundland hoofdzakelijk ongerepte natuur.
  Nu vanaf € 4.945 p.p.
 • Voor u vertrekt ontvangt u aan land een instructie met de basisprincipes van het kajakken. Vervolgens begint u aan de tocht door St. Ann's Bay regio. Onderweg komt u langs watervallen en kleine strandjes. U ziet een nest van een zeearend en spot mogelijk...
 • De grote boot maakt een tocht van drie tot vijf uur en de zodiac vaart ongeveer tweeëneenhalf uur. Deze excursie draait om het spotten van zeevogels en walvissen in een gebied waar het wemelt van de dieren. Afhankelijk van de periode van het jaar heeft...
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia en Canada
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Mandy Donselaar, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy Donselaar
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.
 • onze specialisten
  Merel Marks, specialist in Noord-Amerika, Oceanië en Midden-Amerika. U bereikt Merel op nr. 073 - 548 20 60.
  Merel Marks
  Expertise: Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, USA, Costa Rica, Thailand, Maleisië en Dubai.
 • onze specialisten
  Chloë Massar, Latijns-Amerika, Azië & Oceanië specialist. U bereikt Chloë op nr. 073 - 548 20 60.
  Chloë Massar
  Expertise: Australië, Bolivia, Borneo, Cambodja, Canada, Colombia, Ecuador, Filipijnen, Galápagos eilanden, Indonesië, Laos, Maleisië, Mexico, Nieuw-Zeeland & Peru.