Antarctisch schiereiland

Het Antarctisch schiereiland is onderdeel van het Antarctisch continent en bestaat uit een 800 kilometer lange bergketen‚ waarvan de hoogste toppen ongeveer 2.800 meter boven zeeniveau oprijzen.

In deze witte wereld vindt u het meest indrukwekkende landschap‚ natuurschoon en de grootste verscheidenheid aan wildlife in Antarctica. Bezoekers worden al snel overmand door de enorme ijsbergen‚ torenhoge gletsjers en het wild. Maar daarvoor moeten wel wat extremen worden doorstaan: Antarctica is het koudste‚ droogste en in de wintermaanden winderigste continent op aarde. Maar tijdens uw reisperiode varieren de temperaturen van -5 tot +5º. De wind is vaak bepalend voor de gevoelstemperatuur.

Een bijzondere plek is Neko Harbour‚ een onwerkelijke inham aan de oostelijke kant van Andvord Bay. In de baai bent u omringd door enorme gletsjers die bij tijd en wijle van zich laten horen door met veel geweld in zee te storten. Maar ook Curville eiland is een bijzondere plek, waar een oud weerstation nu dienst doet als museum. De pinguïns en robben aan de oevers nodigen u uit om ook aan land te komen. Een andere bijzondere baai is Paradise Bay‚ waar u een waar Antarctisch paradijs aantreft. IJsbergen in de meest uiteenlopende vormen‚ intens blauw water en onvoorstelbare gletsjers domineren hier uw uitzicht. De walvissen die hier met regelmaat opduiken‚ maken het plaatje compleet. Een andere goede plek om walvissen te spotten is Lemaire Channel. Deze smalle natuurlijke doorgang met gletsjers en bergen aan weerszijden vormt een populaire passage voor diverse soorten walvissen.

Later in het seizoen is ook de zuidpoolcirkel bereikbaar voor expeditiecruises. De intredende herfst met zijn lage zon laat een bijzonder mooi warm licht schijnen over de enorme ijsbergen en gletsjers‚ waardoor u zich in een sprookjeswereld waant. Ook is dit een goede periode om walvissen te spotten. Velen vinden het Antarctische landschap even boeiend als het wildlife en u zult verrukt zijn van de schoonheid en puurheid van de natuur.

Reizen Activiteiten
 • 4 december 2021 is een datum die de geschiedenisboeken in zal gaan. Een van de meest exceptionele ruimtefenomenen zichtbaar op aarde vindt dan plaats vlakbij Antarctica. Een echte 'Once in a Lifetime Experience', want hoewel een zonsverduistering altijd speciaal is, wordt dit zonder twijfel de meest bijzondere van onze tijd. Wees er op tijd bij, er is veel belangstelling en beperkt plaats. Aan boord zal schrijver/dichter en acteur Ramsey Nasr speciaal voor de reizigers van Experience Travel twee lezingen verzorgen.
  Nu vanaf € 16.145 p.p.
 • 4 december 2021 is een datum die de geschiedenisboeken in zal gaan. Een van de meest exceptionele ruimtefenomenen zichtbaar op aarde vindt dan plaats vlakbij Antarctica. U kunt deze eclips in gezelschap van André Kuipers bijwonen. Een echte 'Once in a Lifetime Experience', want hoewel een zonsverduistering altijd speciaal is, wordt dit zonder twijfel de meest bijzondere van onze tijd. Wees er op tijd bij, er is veel belangstelling en beperkt plaats.
  Nu vanaf € 15.845 p.p.
 • Op deze expeditiecruise naar het schiereiland van Antarctica kunt u deelnemen aan diverse activiteiten zoals kamperen op Antarctica, kajakken, sneeuwschoenwandelingen maken, gletsjer-bergbeklimmen, langlaufen en deelnemen aan fotoworkshops. Op enkele afvaarten is ook duiken op Antarctica mogelijk.
  Nu vanaf € 7.950 p.p.
 • Een ideale reis wanneer u in korte tijd de magie van Antarctica wilt beleven. U vliegt naar Antarctica en terug en maakt een expeditiecruise met als einddoel de Zuidpoolcirkel.
  Nu vanaf € 12.395 p.p. Prijs is afhankelijk van de US$ koers
 • Op deze expeditiecruise komt u niet alleen op de Zuidelijke Shetland eilanden en het schiereiland van Antarctica maar ook op Antarctica continent. U gaat dus voorbij de Zuidpoolcirkel!
  Nu vanaf € 6.800 p.p.
 • De ideale expeditiecruise naar Antarctica als u weinig tijd heeft. U vliegt naar Antarctica en maakt de klassieke Antarctica vaarroute langs het westelijke deel van het Antarctische schiereiland.
  Nu vanaf € 9.150 p.p. Prijs is afhankelijk van de US$ koers
 • Het Antarctische ijs is het oudste ijs ter wereld, ouder dan de eeuwige sneeuw op de Himalaya en ouder dan de ijskap op de Noordpool. In september is Antarctica in omvang tweemaal zo groot als in de zomermaanden omdat de zee bevriest gedurende de lange...
 • In de Ross Sea bezoekt u Ross Island, beschut door Mount Erebus, Mount Terror en Mount Bird, met al zijn bekende plekken die zo’n belangrijke rol gespeeld hebben in de dramatische Britse expedities van de vorige eeuw, zoals Cape Royds met de hut van Ernest...
 • In de Zuidpoolregio leeft de magelhaenpinguïn, de rotsspringer, de macaronipinguïn, de koningspinguïn, de adéliepinguïn, de kinbandpinguïn, de ezelspinguïn en natuurlijk de keizer van het ijs, de keizerspinguïn. De vier eerstgenoemde soorten komen alleen...
 • De potvis is één van de getande walvissen die in de Antarctische wateren leeft. Hij duikt tot op grote diepte (2/3 km) en aast o.a.op grote inktvissen. Het meest tot de verbeelding spreekt misschien nog wel de orka. Hij behoort tot de soort getande walvissen...
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.