Aitutaki

‘Escape from reality’. Na minder dan een uurtje vliegen van Rarotonga bent u in Aitutaki. Een romantische koraaleiland met kleine atollen te midden van het glinsterende, azuurblauwe water van de kristalheldere lagune.

Een gemiddelde dag op Aitutaki bestaat uit een duik in het zeewater vanaf het witte zandstrand na een rustige start met een tropisch ontbijt. Laat u daarna afzetten op een van de onbewoonde atollen (motu’s) en geniet er in alle privacy van een picknicklunch. Er zijn weinig ervaringen die dit ‘aangespoeld op een paradijselijk eiland’-gevoel evenaren. Ook watersporten als zwemmen‚ snorkelen en duiken zijn hier bijzonder aantrekkelijk, want de onderwaterwereld is subliem met zeeschildpadden en roggen. Tapuaetai (One Foot Island) en Maina horen tot de mooiste plekjes met hun rechtstreekse vertolking van ‘bounty’ palmeneiland. Hoewel Aitutaki een klein eiland is met een oppervlakte van nog geen 20 vierkante kilometer, is wandelen en fietsen een goede manier om het binnenland te verkennen. Op Maunga Pu Hill, het hoogste punt van het eiland heeft u prachtig uitzicht over de enorme lagune die het eiland domineert. U ontmoet daarbij ongetwijfeld de vriendelijke bevolking die slechts tweeduizend zielen telt en extra fleur geeft aan Aitutaki. De ontspannen levensstijl die ze er op nahouden werkt aanstekelijk.

Reizen Activiteiten
  • Maak kennis met de Cookeilanden tijdens deze 14-daagse reis, waarbij u 3 verschillende eilanden aandoet; Rarotonga, Aitutaki en Atiu. De extreem vriendelijke bevolking gecombineerd met het helderblauwe water en parelwitte zandstranden zorgt voor een onvergetelijke vakantie!
    Nu vanaf € 4.745 p.p.
  • Tijdens deze 10-daagse reis verkent u de twee hoofdeilanden van de Cook Islands, Rarotonga en Aitutaki. Op beide eilanden brengt u een paar dagen door in luxe accommodaties. Deze reis kunt u als gemakkelijk toevoegen als verlenging na uw reis in Australië en/of Nieuw-Zeeland.
    Nu vanaf € 2.845 p.p.
  • Voor wie het leuk vindt is het mogelijk om door het ondiepe water naar One Foot Island te lopen. Hier bevindt zich namelijk het kleinste onbemande postkantoor ter wereld. U kunt hier een stempel in uw paspoort laten zetten en wat souvenirs kopen. Aan...