Duurzaam

Duurzaam reizen

Duurzaam een verre reis maken. Kan dat wel? ExperienceTravel gelooft dat duurzaam reizen vooral te maken heeft met bewuste keuzes maken. Daar helpen we u graag bij door er bij de samenstelling van uw reis al rekening mee te houden. Door bijvoorbeeld te kiezen voor kleinschalige accommodaties in plaats van grote hotelketens geniet u niet alleen van persoonlijke kwaliteit en een unieke sfeer, u steunt ook de lokale ondernemers. Het maakt uw reis interessanter en waardevoller en u leert het land ook nog eens beter kennen.

ExperienceTravel ziet duurzaam reizen als een wezenlijk onderdeel van uw reisbelevenis. Duurzaam betekent immers dat het nog lang blijft voortbestaan. Dat geldt voor onze bijzondere planeet én voor de herinneringen aan uw eigen reis. Wat houden die duurzame belevenissen in? Hieronder vindt u enkele voorbeelden.

Kies voor de beste reistijd
Vaak wordt ons gevraagd wat nu eigenlijk de beste reistijd is. Deze vraag is minder makkelijk te beantwoorden dan het lijkt. De beste reisperiode is bijvoorbeeld niet altijd de periode met het mooiste weer als iedereen reist. Juist als u vertrekt in perioden waarin er minder toeristen komen, geniet u meer van de rust en de ruimte. U betaalt dan vaak ook minder voor uw reis, omdat er laagseizoenkortingen gelden. Een betere verspreiding van reizigers is bovendien beter voor de lokale bevolking en de wildparken.

Puur slapen
Lokale lodges en hotels hebben een eigen karakter. De eigenaren zijn zeer gemotiveerd om u als hun gast in de watten te leggen en ervoor te zorgen dat het u aan niets aan ontbreekt. Ons advies is om grote hotelketens bij voorkeur links te laten liggen en te kiezen voor sfeer en persoonlijke service.

Verhalen blijven u bij
Door u te verdiepen in andere gebruiken en gewoonten voegt u een extra dimensie toe aan uw reis. U bent niet langer bezoeker, maar maakt er echt even onderdeel van uit, omdat u de ander beter begrijpt. Zo krijgt u ook nieuwe inzichten en verrijkt u op een leuke manier uw kennis. En heeft een aandenken dat u rechtstreeks bij een lokale stam heeft gekocht niet veel meer waarde dan een hebbeding uit een souvenirshop? Door het verhaal erachter te kennen wordt de herinnering sterker en blijft deze u langer bij.

Wildbewust
Er zijn diverse onderzoeks- en beschermingsprojecten waar u als reiziger een kijkje kunt nemen. Deze projecten zetten zich in voor het behoud van wilde dieren zoals katachtigen. Een plek waar men welpen kan knuffelen of met ze kan wandelen hoort niet in het rijtje van duurzame projecten thuis. Stichting SPOTS probeert reisorganisaties en reizigers bewust te maken van het bestaan van deze zogenaamde knuffelfarms. Als reisorganisatie trachten we hier alert op te zijn en zullen we dit soort instanties nooit in uw reisprogramma opnemen. Ook als reiziger kunt u er bewust voor kiezen dit soort twijfelachtige projecten over te slaan. Kijk voor meer informatie op www.stichtingspots.nl of www.knuffelfarms.nl.

Kwetsbare gebieden
Zowel de Noordpool- als Zuidpoolstreek zijn kwetsbare natuurgebieden waar respect voor de omgeving en duurzaamheid voorop staan. Daarom werkt ExperienceTravel uitsluitend samen met cruise-organisaties die lid zijn van het AECO en IAATO. Beide organisaties zien toe op de duurzaamheid van het reizen met expeditieschepen in respectievelijk het Noordpool- en Zuidpoolgebied. We committeren ons hiermee aan de geldende verdragsregels die gelden voor behoud van de natuurlijke omgeving en de lokale cultuur. 

ExperienceTravel voldoet aan de duurzaam toerisme eisen die het ANVR aan reisorganisaties stelt. Zie ook www.anvr.nl/duurzaam-toerisme.

Bestrijding kindersekstoerisme
Wij steunen actief de ANVR en ECPAT in de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn en seksueel misbruik van kinderen te melden op www.meldkindersekstoerisme.nl.

 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika
 • onze specialisten
  Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
  Annelou van Elk
  Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.