Regio’s in Zuid-Afrika

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • In de Noordkaap vindt u een aantal onbekende schoonheden. Ze zijn minder besproken omdat de afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden relatief groot zijn. Laat u dat niet weerhouden, want de beloning is groot.
  • Dichtbegroeide bossen in combinatie met een grillige kustlijn‚ rivieren‚ meren en bergen; welkom op de veelbesproken Tuinroute! Deze prachtige route voert langs plaatsjes als Plettenberg Bay‚ Knysna‚ Mosselbaai en Swellendam.
  • De regio ten noorden van Pretoria wordt niet zo vaak bezocht, terwijl het zowel de natuur- als de cultuurliefhebber een hoop heeft te bieden. Dat betekent dat de ervaring des te authentieker is. Een ander groot bijkomend voordeel is dat het een malariavrije landstreek is.
  • Johannesburg is een eigentijdse, Afrikaanse stad met historische locaties, grote kantoorpanden en het legendarische Soweto. Een groot deel van Nelson Mandela's leven heeft zich afgespeeld in en om Johannesburg. Cultureel zeer interessant zijn het Apartheidmuseum en Constitution Hall. Ook een bezoek aan het voormalige township Soweto is een aanvulling op uw reis.
  • Kaapstad is in de 17e eeuw ontstaan toen de V.O.C. op deze plek een handelspost vestigde. In de eeuwen daarna vestigden zich in deze regio mensen van verschillende nationaliteiten en zo werd Kaapstad een smeltkroes van culturen. Op ongeveer 45 minuten rijden van de stad bevinden zich de wijngebieden van Zuid-Afrika.
  • Zuid-Afrika wordt al snel geassocieerd met safari en dat is uiteraard niet voor niets. Het gebied rond het Kruger Park is voor veel mensen hét safarigebied van Zuid-Afrika. Net als het Kruger Park wordt ook de Panoramaroute veelvuldig bezocht door reizigers. Deze route voert u langs spectaculaire vergezichten en bijzondere natuurverschijnselen‚ vandaar de naam Panoramaroute.
  • De provincie KwaZulu-Natal biedt voor ieder wat wils. De Drakensbergen, Hluhluwe-Imfolozi reservaat, de Battlefields of St. Lucia Wetlands. Ieder gebied heeft zijn unieke karakteristieken, waardoor ze allemaal even mooi en interessant zijn.
  • Swaziland is een minikoninkrijk dat volledig wordt omgeven door het land Zuid-Afrika. Toch zijn de tradities en leefgewoonten hier heel anders dan in het buurland. Het koninkrijk heeft haar unieke cultuur behouden en heeft daarnaast een eigen munteenheid en taal.