Over Zuid-Afrika

Wat is de beste tijd om naar Zuid-Afrika te reizen? Hoe lang is het vliegen? Kan ik in Kenia met kinderen reizen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Zuid-Afrika ligt op het zuidelijk halfrond‚ waardoor de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die van ons. De Zuid-Afrikaanse zomer begint in december en de winter in juni.  

In tweederde deel van Zuid-Afrika valt minder dan 500 millimeter neerslag per jaar. De meeste neerslag in Zuid Afrika valt in de zomertijd‚ als de vochtige lucht van de Indische Oceaan met kracht landinwaarts stroomt. In Kaapstad daarentegen valt de meeste neerslag in de maanden juni tot en met september. De regen valt in de zomer vaak in korte hevige buien waarna de zon weer snel schijnt. 

Omdat het land het gehele jaar door een aangenaam klimaat kent‚ kunt u ook het gehele jaar in Zuid-Afrika rondreizen. Vanwege de grote verschillen per gebied kunnen temperaturen onderling wel verschillen. Afhankelijk van uw wensen kunnen bepaalde maanden al dan niet een geschikte reisperiode zijn. Laat u zich door onze reisspecialisten adviseren voor de ideale reistijd afgestemd op uw persoonlijke wensen. 

Praktische informatie

Het is zeker mogelijk om met kinderen in Zuid-Afrika te reizen. Zuid-Afrika is een ontwikkeld land met uitstekende faciliteiten en kinderen zullen het zien van wilde dieren in de echte natuur niet snel vergeten. Het is wel belangrijk om bij de keuze van bijvoorbeeld safari's rekening te houden met de leeftijd van de kinderen. Sommige safarilodges hebben speciale kinderprogamma´s afgestemd op hun wensen.

De infrastructuur van Zuid-Afrika is van prima kwaliteit waardoor u het land goed per huurauto kunt verkennen. Het rijden aan de linkerkant van de weg went snel en zeker buiten de steden zijn de wegen zeer overzichtelijk. Het is goed om te weten dat u bij pompstations in de regel contant moet betalen, al worden steeds vaker creditcard geaccepteerd.  Indien u liever niet zelf rijdt, is het ook mogelijk om comfortabel rond te reizen met een privégids/chauffeur. Een andere manier om bijvoorbeeld diverse wildparken te bezoeken is per vliegtuig, een zogenoemde Fly-in safari. U vliegt met een klein vliegtuig van het ene naar het andere safarigebied.

Regio’s en gebieden
De regio ten noorden van Pretoria wordt niet zo vaak bezocht, terwijl het zowel de natuur- als de cultuurliefhebber een hoop heeft te bieden. Dat betekent dat de ervaring des te authentieker is. Een ander groot bijkomend voordeel is dat het een malariavrije landstreek is.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika