Regio’s in Zimbabwe

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • Mana Pools National Park is misschien wel het mooiste nationale park van Zimbabwe. Het belangrijkste element van Mana Pools is de machtige Zambezi rivier die de grens vormt tussen Zimbabwe en Zambia en vaak dient als drinkplaats voor de vele wilde dieren.
  • In de 19e eeuw werd het gebied dat nu Hwange National Park heet vooral gebruikt als jachtgebied van de Ndebele koningen. Toen de Europeanen kwamen realiseerden ze zich al snel dat de overvloedige wildstand door de jacht in gevaar zou kunnen komen. Hwange kreeg daarom in 1929 de officiële status van National Park en in 1970 was de concentratie dieren in Hwange een van de hoogste van Afrika.
  • Lake Kariba in de Zambezi rivier is het grootst aangelegde meer ter wereld en vormt de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Ten zuiden van dit meer ligt het Matusadona National Park. In dit park vindt u wilde dieren in vele soorten en maten.
  • Masvingo, is een stad gelegen in het zuidoosten van Zimbabwe en is hoofdstad van de gelijknamige provincie. Verder wordt het oosten van Zimbabwe gekenmerkt door de oostelijke hooglanden. Hier vindt u een enorme afwisseling van natuur en klimatologische omstandigheden. Een gebied om zeker niet over te slaan tijdens uw reis door Zimbabwe.
  • Miljoenen liters water storten met een oorverdovend kabaal naar beneden en zorgen voor een onvergetelijke ervaring. De Victoria Falls is een van de zeven wereldwonderen en is waarschijnlijk de grootste waterval ter wereld. Een excursie naar de Falls behoort dan ook tot een van de hoogtepunten van uw reis.