Over Zimbabwe

De vraag “Wat is de beste tijd om naar Zimbabwe te reizen?” is niet zo eenduidig te beantwoorden. Zimbabwe is het hele jaar geschikt om te bezoeken, waardoor het meer met persoonlijke voorkeur te maken heeft wanneer u er het beste heen kunt gaan. Het land kent drie verschillende seizoenen. Van december tot april is het warm met veel regen‚ van mei tot augustus is het koel en droog en van september tot november zeer warm en droog.

Omdat Zimbabwe op het zuidelijk halfrond ligt, is de gemiddelde temperatuur van oktober tot april 27 graden. Tussen mei en augustus zakt de temperatuur meer richting de 20 graden. In bepaalde jaargetijden kan het zijn dat sommige activiteiten zoals een kanosafari bij Mana Pools in verband met het waterniveau niet mogelijk is. Zo zijn er verschillende factoren van belang bij het bepalen van de beste reistijd naar Zimbabwe. Onze reisspecialisten geven u graag persoonlijk advies.

Praktische informatie

Er is nauwelijks tijdsverschil met Nederland. Officieel is het er 1 uur later, maar tijdens onze zomertijd staat de klok gelijk. Ook als u kinderen heeft, is het zeker een optie om naar Zimbabwe te reizen. Bij de verschillende lodges zijn geschikte activiteiten voor kinderen en het is voor kleintjes een hele bijzondere ervaring met een educatief tintje om dieren in hun natuurlijke habitat te zien. Houdt u er wel rekening mee dat er vaccinaties worden geadviseerd.

Een vliegreis naar Harare, de hoofdstad van Zimbabwe, duurt ongeveer een halve dag. Inclusief vliegen raden we aan om voor een reis naar Zimbabwe tussen de anderhalve week en twee weken uit te trekken. Dan heeft u voldoende tijd voor de meest bekende bezienswaardigheden. Als u meer tijd heeft, loont het de moeite om dieper tot Zimbabwe door te dringen.

Regio’s en gebieden
Mana Pools National Park is misschien wel het mooiste nationale park van Zimbabwe. Het belangrijkste element van Mana Pools is de machtige Zambezi rivier die de grens vormt tussen Zimbabwe en Zambia en vaak dient als drinkplaats voor de vele wilde dieren.
  • onze specialisten
    Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
    Kitty Nieuwenhuijsen
    Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada