Ontdek Zimbabwe

Zimbabwe, authentiek Afrika

Het voormalige Rhodesië biedt zelfs de meest veeleisende safariganger een onvergetelijke ervaring. De belangrijkste trekpleister van Zimbabwe is Victoria Falls, maar daarmee begint het pas.

Sinds de beroemde ontdekkingsreiziger dr. Livingstone in 1855 het natuurwonder van de Victoria Falls ontwaarde is er landschappelijk weinig veranderd. Nog altijd stuwt de Zambezi rivier elke minuut miljoenen liters water over de afgrond de diepte in. Regenbogen dansen over het vallende water dat een gordijn van bijna twee kilometer lang en honderd meter hoog vormt. Een ander waterrijk gebied is het nationale park Mana Pools. Tijdens een kanosafari bent u figurant in een natuurfilm waarin olifanten, nijlpaarden, krokodillen en talloze vogels de hoofdrol spelen. Door u midden in de pure wildernis te begeven, voelt u de grootsheid en tegelijkertijd de kwetsbaarheid van de natuur. Dankzij het beperkte toerisme is het land door de jaren heen ongerept gebleven. Zo zijn er geen geasfalteerde wegen in het grootste nationale park Hwange en slechts een paar accommodaties. De wet van de natuur staat hier boven alles en de wilde dieren gedragen zich in Zimbabwe dan ook volkomen natuurlijk.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve reizen op maat naar Zimbabwe? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Zimbabwe! 

populaire Zimbabwe Reizen
In de Eastern Highlands, op circa 30 kilometer van Mutare, ligt Leopard Rock Hotel. Dit elegante verblijf doet qua interieur denken aan een frans kasteel en omvat een interessante geschiedenis. Over de jaren heen heeft het hotel verschillende bekende...
Activiteit
Ervaar alle luxe en grootsheid van vervlogen tijden, terwijl u geniet van een 5-sterren service en een heerlijk gastronomisch viergangendiner, terwijl u zich bij zonsondergang verwondert over de schoonheid van Victoria Falls.
  • onze specialisten
    Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
    Kitty Nieuwenhuijsen
    Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada

Zimbabwe reizen op maat

Zimbabwe reizen

Er zijn weinig landen waar het serviceniveau zo hoog is als in Zimbabwe. Dat maakt door Zimbabwe reizen een nog aangenamere ervaring dan het al is. De mensen zijn zeer gastvrij en de kwaliteit van de accommodaties is nagenoeg onovertroffen. De exclusieve lodges liggen op afgelegen locaties midden in de natuur. De kleinschaligheid draagt bij aan de sfeer. Op een aantal Zimbabwe reizen is het mogelijk om in een luxe tentenkamp te verblijven. De wildernisgeluiden echoën door de canvaswanden heen. Uw safaritent zelf is verrassend mooi ingericht met een heerlijk bed en niet zelden een victoriaans bad. Maar het allermooist is meestal het privé uitzicht. Bij de accommodaties is vaak een drinkpoel aangelegd wat talloze dieren trekt. Zo kan het voorkomen dat u bij het ochtendgloren nog vóór het ontbijt al een olifant heeft gezien.

Reistips Zimbabwe

Door Zimbabwe reizen is een speciale ervaring. Het is geen land waar u zelf eenvoudig achter het stuur kunt plaatsnemen. Dat is ook niet nodig, want het is veel aangenamer om steeds een paar nachten op één en dezelfde locatie te blijven van waaruit u activiteiten onderneemt. Veel Zimbabwe reizen bevatten daarom transfers om van de ene naar de andere plek te gaan. Die transfers bestaan uit jeeptochten, maar kunnen ook met een cessna worden uitgevoerd. Tijdens zo’n fly-in safari geniet u van het uitzicht terwijl u snel op de volgende bestemming bent. Na landing is het des te spannender om een safari te voet te maken. Met een deskundige gids en ingehouden adem speurt u al wandelend naar wilde dieren. Zonder voertuig heeft u meer aandacht voor details en komt u op plekken die met een jeep of kano niet zijn te bereiken.

Accommodatie
Sapi Explorers
Voorbeeldreis
Compleet Zimbabwe
Nu vanaf € 9.345
Activiteit
Helikoptervlucht over de Victoria Falls