Regio’s in Zambia

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • De Victoria Falls is een van de zeven ‘wereldwonderen' en is waarschijnlijk de grootste waterval ter wereld. Een excursie naar de Falls is dan ook een hoogtepunt van uw reis.
  • Lower Zambezi National Park ligt aan de machtige Zambezi Rivier die de grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe. Aangetrokken door de open grasvlaktes en het permanente water‚ scharen grote kuddes olifanten‚ buffels en antilopen zich aan de oevers.
  • Kafue National Park is Zambia's langst bestaande en tevens grootste wildpark van Zambia. Hier leeft het grootste aantal diersoorten van heel Zambia. Iets ten noorden van Kafue ligt Lusaka, deze uitbundig chaotische stad straalt een zeker charme uit. Dit is Zambia ten voeten uit.
  • Kuddes van honderden buffels‚ nijlpaarden die de rivier bevolken‚ olifanten en een gezonde populatie leeuwen en luipaarden: South Luangwa herbergt veel wilde dieren. North Luangwa is veel minder bekend dan haar zuidelijke tegenhanger‚ maar zeker niet minder mooi.