Over Zambia

Wat is de beste tijd om naar Zambia te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoeveel tijdsverschil is er met Nederland? Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor een reis door Zambia? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Van mei tot en met oktober zijn de beste maanden om in Zambia te reizen. U vermijdt dan de ergste hitte en de regens van het zomerseizoen. Tijdens het regenseizoen kunt u een aantal plekken in Zambia bezoeken‚ sommige gebieden zijn echter onbegaanbaar en de lodges zijn dan gesloten. Wanneer u interesse heeft om in het regenseizoen naar Zambia te reizen‚ laat u zich vooraf dan goed informeren door onze reisspecialisten welke gebieden in aanmerking kunnen komen.

Zambia ligt op het zuidelijk halfrond‚ waardoor de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die van ons. In Zambia begint de zomer in december en de winter in juni.  

Praktische informatie

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 10 uur naar Lusaka in Zambia. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijke reisroutes. 

Zambia loopt 1 uur voor op de tijdslijn van Nederland. Dat betekent dat het er tijdens onze winter 1 uur later is (als het hier 12.00 uur is, is het in Zambia 13.00 uur). Gedurende onze Zomertijd is er geen tijdsverschil. Dat maakt reizen naar Zambia erg prettig, omdat u geen last heeft van een jetlag.

Het verschilt per persoon hoeveel tijd er nodig is voor een reis naar Zambia. Hiervoor is het belangrijk om eerst antwoord te krijgen op vragen als: Wat wilt u zien? en: Hoeveel Afrika ervaring heeft u? Over het algemeen genomen kunt u in 2 weken een goede indruk krijgen. Heeft u meer tijd, dan kunt u in een rustiger tempo reizen of extra gebieden bezoeken.  

Regio’s en gebieden
Kafue National Park is Zambia's langst bestaande en tevens grootste wildpark van Zambia. Hier leeft het grootste aantal diersoorten van heel Zambia. Iets ten noorden van Kafue ligt Lusaka, deze uitbundig chaotische stad straalt een zeker charme uit. Dit is Zambia ten voeten uit.
  • onze specialisten
    Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
    Kitty Nieuwenhuijsen
    Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada