Over Vietnam

Wat is de beste tijd om naar Vietnam te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoeveel tijdsverschil is er met Nederland? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

U kunt het hele jaar naar Vietnam reizen‚ al verschilt het klimaat aanzienlijk per regio. Het noorden kent koele winters wat betekent dat het overdag rond de 20 graden is. In de bergen kan de temperatuur zelfs onder het vriespunt dalen. De zomers zijn warm met regenbuien. Het zuiden heeft een tropisch klimaat waarbij tijdens de moesson, van mei tot oktober, felle buien kunnen vallen in de namiddag. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de beste periode voor uw Vietnam reis.

Praktische informatie

Een vliegreis naar Vietnam duurt ongeveer 12 uur. Bij aankomst kunt u de klok vijf uur vooruit zetten in verband met het tijdsverschil. Vanwege de wintertijd is het er tijdens de wintermaanden zes uur later dan in Nederland.

Trek voor een reis naar Vietnam gemiddeld twee tot drie weken uit. Als u meer tijd heeft, is Vietnam ook goed te combineren met Laos of Cambodja. U heeft een visum nodig om door Vietnam te reizen en er worden vaccinaties aangeraden. Hierover kunt u zich het beste door een medische instantie laten informeren. In Vietnam reist u met een Engelssprekende gids/chauffeur. Langere afstanden zijn te overbruggen met een binnenlandse vliegreis.

Vietnam is een geschikte bestemming om met kinderen te bezoeken. Een wandeling door de rijstvelden of een boottocht door Halong Bay is voor hen net zo’n leuke ervaring als voor volwassenen. En bij de keuze van uw accommodatie kan rekening gehouden worden met speciale wensen. Onze reisspecialisten voorzien u graag van persoonlijk reisadvies.

Regio’s en gebieden
Het noorden van Vietnam is een uitgestrekt gebied dat lange tijd niet gemakkelijk toegankelijk is geweest. Het bergachtige en bosrijke gebied met hoge‚ steile rotsen en rivierdalen is adembenemend.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba