Ontdek Vietnam

Vietnam, geschenk van de Oriënt

Aan de Zuid-Chinese Zee ligt een wonderlijk land met een bewogen geschiedenis, filmische landschappen en een heel eigen identiteit. Vietnam is een uitgesproken reisbestemming.

Vietnam strekt zich uit van China langs Laos tot Cambodja in het zuiden. De lengte maakt het een zeer gevarieerd land met bergen, bossen, valleien, rivierdelta’s, historische overblijfselen, boeiende steden en pittoreske stranden. In het noorden van het land kunt u kennismaken met kleurrijke bergvolken of de nacht doorbrengen tussen de eilanden op het water in de baaien van Halong Bay. Als tegenhanger biedt het zuiden het levendige Mekongnetwerk en de groene hooglanden rondom Dalat waar u de ‘Vallei van de liefde’ en het ‘Meer der zuchten’ vindt. In de steden Hanoi en Ho Chi Minh, het voormalige Saigon, komen het heden en verleden van Vietnam tot leven. Ook minder bekende steden als de oude keizerstad Hué en de sfeervolle, voormalige zeehaven Hoi An geven elke reis naar Vietnam net een beetje extra glans. En wie nog even wil nagenieten onder een palmboom op een mooi strand vindt vast en zeker een mooi plekje binnen de landsgrenzen.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve reizen op maat naar Vietnam? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Vietnam! 

populaire Vietnam Reizen
Omringd door de waterwegen en mangroves van de Mekong Delta ligt het Azerai Can Tho. Op het eiland op Au Islet biedt The Azerai u een onvergetelijke ervaring in een oase van rust. Het ontwerp is geïnspireerd op de traditionele architectuur van Can...
Activiteit
In Hoi An bevindt zich The Red Bridge Cooking School, een van de bekendste kookstudio’s in Vietnam. Tijdens uw reis kunt ook u hier de fijne kneepjes van de Vietnamese kookkunst leren.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba

Vietnam reizen op maat

Vietnam reizen

Naar Vietnam reizen is een bijzondere aangelegenheid. Het is een land met veel mogelijkheden. Niet alleen herbergt Vietnam een schat aan cultuurhistorie, die de ene keer tot prachtige architectuur heeft geleid en de andere keer tot tragische herinneringen, maar ook de natuurliefhebber kan zich verheugen in Vietnam. Reizen naar dit land betekent immers ook onbekende plekken ontdekken zoals Sapa. Dit noordelijke bergachtige gebied met bossen, steile rotsen en rivierdalen was lange tijd niet toegankelijk. Nu kunt u er volken als de Hmong en Dao tegenkomen op de kleurrijke markten. De afgelegen gebieden en unieke steden van Vietnam bieden daarmee een breed scala aan ervaringen.

Reistips Vietnam

Dat u bij de ideale strandbestemming niet direct aan Vietnam denkt, is maar goed ook. Anders zou iedereen naar Vietnam reizen en waren de onontdekte stranden al lang overspoeld door massa’s toeristen. Gelukkig zijn de ongerepte stranden nog altijd een goed bewaard geheim van Vietnam. Mede hierdoor kunnen Vietnam reizen heel mooi worden afgesloten op de met palmen omzoomde stranden van Phan Thiet of aan het kilometerslange strand van Nha Trang. Wie ook de onderwaterwereld voor de kust van Vietnam wil verkennen kan op het tropische eiland Phu Quoc terecht. U kunt uren rondwandelen op het strand zonder iemand tegen te komen. Er is eigenlijk geen reden om niet naar Vietnam te reizen.

Accommodatie
Victoria Sapa
Voorbeeldreis
Vietnam van Noord naar Zuid
Nu vanaf € 5.395
Activiteit
Aqua Mekong Cruise