Over de Verenigde Arabische Emiraten

Wat is de beste tijd om naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen? Hoe lang is het vliegen? Kunt u er ook met kinderen reizen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Van begin mei tot eind september kan de temperatuur flink oplopen tot boven de 40 graden. Dat hoeft geen belemmering te zijn, doordat de airconditioning overal volop draait. Wie het hoofd toch liever iets koeler houdt kan prima uit de voeten in de rest van het jaar. Er is weinig regenval gedurende het jaar. Omdat Dubai als bestemming ook heel goed als stopover is te integreren in een reis naar Afrika, Azië of verder weg, zal de hoofdbestemming bepalend zijn voor de beste reistijd. Uiteraard geven onze reisspecialisten u graag een persoonlijk reisadvies afgestemd op uw reiswensen.

Praktische informatie

Tijdens onze zomermaanden is het in de Verenigde Arabische Emiraten twee uur later dan in Nederland, In de wintertijd komt daar nog een uur bij waardoor de klok er dan drie uur voor loopt. Een rechtstreekse vliegreis naar Dubai duurt ongeveer zes uur. Dubai is heel geschikt als een extravagante citytrip of stopover bestemming, maar als u meer wil zien van de Verenigde Arabische Emiraten en eventueel een combinatie wil maken met Oman kunt u gerust een tot twee weken uittrekken voor een reis.

Er gelden in principe geen speciale vaccinaties voor de Verenigde Arabische Emiraten, al is het altijd verstandig hiervoor een medische instantie te raadplegen voor de meest actuele informatie. Dubai is heel goed ingespeeld op kinderen met talloze voorzieningen als levensgrote aquaria en pretparken. Ook een 4WD-jeefsafari de woestijn in is voor hen een leuke ervaring.

Regio’s en gebieden
In het westen van de Verenigde Arabische Emiraten ligt het avontuurlijke natuureiland Sir Bani Yas. Het maakt deel uit van de Desert Islands archipel in Al Dhafra. Het Arabian Wildlife Park beslaat ruim de helft van het eiland en is hiermee een van de grootste natuurreservaten in de regio.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.