Ontdek Tibet

Himalaya mysterie Tibet

Tussen de oprijzende bergtoppen van de Himalaya houden de Tibetanen trots vast aan hun tradities en culturele identiteit, ondanks de druk van China. Iedereen met een open mentaliteit wordt hartelijk ontvangen.

Tibet is een spirituele bestemming. Niet alleen straalt de Dalai Lama, de geestelijk leider van het boeddhisme, veel rust en wijsheid uit, ook het indrukwekkende berglandschap maakt eenieder nederig. Een reis door Tibet is letterlijk een reis op niveau. Toch is Tibet veel meer dan ‘Het dak van de wereld’. De indringende Himalaya laat je al snel naar adem happen en niet alleen vanwege de ijle lucht. Zelden is de term adembenemend zo van toepassing op een bestemming. De heilige hoofdstad Lhasa is de toegangspoort tot de rest van Tibet. Pelgrims trekken elke dag naar de Lhasa om hun toewijding aan hun spirituele leider te tonen. De sfeer van de karakteristiek beschilderde tempels, de zingende monniken en de typische architectuur brengen reizigers al snel in een andere staat van welzijn. Dat gevoel wordt buiten de stad versterkt. Te midden van de besneeuwde bergtoppen van o.a. de Mount Everest en de ijsblauwe meren verstilt elk geluid van chaos. Wapperende gebedsvlaggetjes verspreiden de boeddhistische boodschap en hier en daar staat een tentenkamp van nomaden of lopen herders met hun grazende jaks. Ga er niet van uit dat u Tibet kunt doorgronden, maar laat u ongedwongen meevoeren door de ambiance.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve reizen op maat naar Tibet? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Tibet! 

populaire Tibet Reizen
U arriveert in het luxe Shangri-La Hotel via de prachtige entree en sfeervolle lounge. Installeer in uw elegante en ruime kamer en duik in het legendarische verhaal van Lost Horizon, een boek geschreven door James Hilton dat klaar ligt op de kamer. Geniet...
Activiteit
Het Drepung klooster werd in de 15e eeuw gebouwd en was ooit het grootste klooster ter wereld. Meer dan zevenduizend monniken bewoonden het heiligdom. Vanuit Lhasa kunt u dit klooster tijdens een dagexcursie bezoeken.

Tibet reizen op maat

Tibet reizen

Als naar Tibet reizen op uw verlanglijstje staat, is het verstandig u goed voor te bereiden. Zeker als u van plan bent de Himalaya in te trekken en bijvoorbeeld naar het basiskamp van de Mount Everest te wandelen. Een goede conditie zal dan zeker van pas komen. U loopt steeds hoger de bergen in tot ruim boven de 5.200 meter. Dat gaat geleidelijk en met uitzicht op spectaculaire landschappen. Het is echter geen sinecure. Om de berggoden gunstig te stemmen, kunt u in Lhasa - dat ‘plek van de goden’ betekent - een bezoek brengen aan de Jokhang tempel. Dit bouwwerk vormt al sinds de zevende eeuw het spirituele hart van de stad. In de vroege ochtend kunt u met de prevelende pelgrims meelopen op hun rondes rond de tempel. Het is een bijzonder gebruik dat in Tibet reizen eigenlijk niet mag ontbreken.

Reistips Tibet

Door Tibet reizen is het meest aangenaam met een Engelssprekende privégids/chauffeur. Zij kennen de wegen en spreken de lokale taal wat uw Tibet ervaring ten goede zal komen. De Dalai Lama is Tibet ontvlucht na de Chinese overheersing, maar zijn voormalige residentie, het Polatapaleis, torent nog fier boven Lhasa uit. Het is een van de plekken die naar Tibet reizen extra speciaal maakt. Het boeddhisme heeft veel kloosters, stupa’s en tempels opgeleverd in Tibet. Reizen in dit land bevatten daarom altijd wel bezoeken aan een of meerdere heiligdommen. Zo is een van de mooiste en grootste kloosters van Tibet te vinden in Shigatse. In Tibet kunt u de nacht doorbrengen in een van de vele traditionele hotels. Ondanks dat deze accommodaties misschien wat eenvoudiger zijn dan in de meeste andere reisbestemmingen, brengen ze wel iets extra’s wat ook zeker te waarderen valt.

Accommodatie
St. Regis Lhasa Resort
Voorbeeldreis
Puur Tibet & Nepal
Nu vanaf € 7.495
Activiteit
Het grootste klooster ter wereld