Over Thailand

Wat is de beste tijd om naar Thailand te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoeveel tijdsverschil is er met Nederland? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Thailand heeft een tropisch klimaat en is het hele jaar door prima te bereizen. Er zijn wel verschillen tussen de verschillende gebieden. Het zuidelijk deel kent het hele jaar door hoge temperaturen en hier valt meer neerslag dan in het noorden. Het noorden kent echter hetere zomers‚ maar ook koelere winters. De meest ideale reisperiode is tussen november en begin april‚ tijdens het droge seizoen. De temperaturen variëren van 18 tot 35°Celcius. Voor een strandvakantie aan de Andaman Zee (Phuket) is de beste reisperiode van november t/m maart. Wanneer u voor de kust aan de Golf van Thailand (Koh Samui) kiest, heeft u de grootste zonzekerheid van december t/m maart. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de beste periode voor uw rondreis door Thailand.

Praktische informatie

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 10 tot 12 uur naar Bangkok in Thailand. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijke reisroutes. In Thailand is het zes uur later dan in Nederland. Vanwege de wintertijd is het er tijdens de wintermaanden vijf uur later dan in Nederland.

We adviseren om uw reis zo’n 6 maanden van tevoren te boeken, omdat er dan een grote kans is dat alles wat u wilt gaan doen ook daadwerkelijk nog beschikbaar is. Het hoogseizoen in Thailand valt in het droge seizoen van december t/m maart en in de Europese zomervakantie. Voor reizen in deze periode geldt dat u dit zo vroeg mogelijk, het liefst 10 maanden vooraf moet plannen. ExperienceTravel kan vanaf 11 maanden voor vertrek vluchten reserveren.

Regio’s en gebieden
Het zuiden van Thailand wordt gekenmerkt door de vele paradijselijke eilanden. Op Phuket kunt u relaxen in stijl en Koh Lanta en Koh Racha staan bekend om hun betoverend mooie onderwaterwereld. Ontdek ook het weelderige Khao Sok National Park.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika