Ontdek Taiwan

Ervaar Taiwan

Ten oosten van het Chinese vasteland ligt Taiwan. De eilandstaat is als reisbestemming flink in opkomst en de afgelopen jaren voorgoed uit de anonimiteit getreden. Hoofdstad Taipei, gelegen in het noorden van Taiwan, mag in dit opzicht bestempeld worden als absolute wereldstad en zal ook tijdens uw reis naar alle waarschijnlijkheid veel meer zijn dan de stad waar enkel uw vliegtuig landt. Taipei weet zich omringd door oases van groen. Wanneer de piloot de landing inzet, kijk dan indien mogelijk (en als u aankomt met daglicht) beslist even uit uw raampje, want vanuit de lucht ziet het vele groen er zeer paradijselijk uit.

Taiwan is net iets kleiner dan Nederland, maar heeft wel ruim 6 miljoen meer inwoners. Gezien het feit dat Taiwan voor 58% bestaat uit bos is het logische gevolg dat de grote Taiwanese steden dichtbevolkt zijn. Moderne hoogbouw domineert de steden, maar wie Taiwan van bovenaf bekijkt, ziet toch vooral een enorme heldergroene gloed. De aanwezigheid van diverse nationale parken en natuurgebieden is hier debet aan. Een enorme bergrug in het midden van Taiwan herbergt bergen tot wel 4000 meter hoog. In oostelijke richting worden de bergen steeds lager en verdwijnen subtiel in de Grote Oceaan. Aan de oostkust treft u eveneens het stadje Hualien, de perfecte uitvalsbasis om het zeer fotogenieke Taroko National Park te bezoeken. 

Taiwan biedt de moderne ontdekkingsreiziger derhalve een aangename mix van moderne steden, ongerepte natuurgebieden, kraakheldere meren en niet te vergeten een sublieme keuken met een geheel eigen identiteit. 

populaire Taiwan Reizen
Aan de rand van het Central Park in Kaohsiung ligt Hotel Indigo. Door de gunstige ligging bent u nabij het levendige district Shinkuchan en de levendige Liuhe Night Market. Op steenworp afstand bevindt zich het openbaar vervoer waardoor u gemakkelijk...
Activiteit
Rondom het pittoreske Sun Moon Lake liggen vele bezienswaardigheden. Vandaag gaat u samen met een Engelssprekende privégids een hele dag op pad om de prachtige pareltjes te ontdekken.
Accommodatie
Ming Ging Resort
Voorbeeldreis
Traditioneel Taiwan
Nu vanaf € 2.675
Activiteit
Architectonisch Taipei