Over Sri Lanka

Een van de meeste gestelde vragen is: “Wat is de beste reistijd”? Sri Lanka ligt niet ver boven de evenaar waardoor de temperatuur het hele jaar vrij stabiel is rond de 27 graden. Al is het land niet groot, het klimaat kan per regio flink verschillen. Zo is het aan de kunst beduidend warmer dan in het binnenland. In het centrale hoogland kan het ’s nachts flink afkoelen.

Sri Lanka kent twee belangrijke moessonperioden: van december tot maart in het noordoosten en van mei tot september in het zuidwesten. Er kan dan met name in de middag even een flinke bui vallen, maar het regent vrijwel nooit de hele dag. Over het algemeen zijn de dagen zonnig en vochtig. Reist u tussen mei en september, dan kunt u een strandverblijf het beste plannen in Trincomalee aan de oostkust. Vanaf juni zijn ook de Malediven een geschikte bestemming voor een strandverlenging, al kan ook hier af en toe een druppel regen vallen. Laat u gerust door onze specialisten adviseren over de beste reistijd. Sri Lanka is immers een land dat wel wat toelichting kan gebruiken.

Praktische informatie

De belangrijkste aanvlieghaven van het land is Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Een vliegreis vanaf Nederland naar deze stad duurt gemiddeld 12 uur. Doordat Engels een van de officiële talen van Sri Lanka is, is het makkelijk om met de lokale bevolking te communiceren. Uw gids/chauffeur spreekt ook Engels en voorziet u onderweg graag van interessante informatie over de cultuur of het landschap als u daar prijs op stelt.

Het boeddhisme is de meest beleden religie. Dat uit zich onder meer in de vele boeddhabeelden, tempels en stoepa’s die u in op rondreis door Sri Lanka tegenkomt. Sri Lanka is ook rijk aan Werelderfgoedplekken. Een van de zeven Unesco Werelderfgoedlocaties is Sigiriya of de Leeuwenrots. Deze steile rots steekt boven het landschap uit en is een stille getuige uit de tijd dat hier nog een koninklijk paleis stond. Onze reisspecialisten vertellen graag welke wereldwonderen u nog meer op uw rondreis Sri Lanka kunt bewonderen.

Regio’s en gebieden
U begeeft zich hier in een zeer afwisselend deel van het land. Langs de zuidkust van Sri Lanka kunt u strandwandelingen maken, proeven van de VOC-historie en op safari gaan in unieke natuurparken.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika
 • onze specialisten
  Eszti Hochstenbach, Azië specialist. U bereikt Eszti op nr. 073 - 548 20 60.
  Eszti Hochstenbach
  Expertise: Cambodja, Laos, Sri Lanka, Indonesië, Malediven, China en Costa Rica