Over de Seychellen

Wat is de beste tijd om naar de Seychellen te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoe lang van te voren kunt u het beste boeken? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Omdat de Seychellen ver verwijderd liggen van het gebied met cyclonen‚ is het weer op de eilanden het hele jaar door redelijk constant. Het is dan ook het hele jaar goed toeven. De temperatuur ligt tussen de 24°C en 32°C. Van oktober tot maart heerst de noordwest moesson‚ die zorgt voor warm vochtig weer en een rustige zee. Alleen aan de noordwestzijde van de eilanden kan dan een krachtige branding ontstaan.

Praktische informatie 

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 10 uur naar de Seychellen. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijke reisroutes.

We adviseren om uw reis naar de Seychellen zo’n 6 maanden van tevoren te boeken, omdat er dan een grote kans is dat alles wat u wilt gaan doen ook daadwerkelijk nog beschikbaar is. Het hoogseizoen is gedurende de kerstperiode en juli/augustus. Voor reizen in deze periode geldt dat u dit zo vroeg mogelijk, liefst 10 maanden van tevoren moet plannen. ExperienceTravel kan vanaf 11 maanden voor vertrek vluchten reserveren.

Regio’s en gebieden
Naast de ‘grote’ hoofdeilanden van de Seychellen zijn er diverse kleine exclusieve eilandjes te vinden. Cousin Island, Sainte Anne Island en North Island zijn puur en ongerept, mede doordat weinig toeristen u voor zijn geweest.
  • onze specialisten
    Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
    Katrijn Berends
    Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.