Over Rwanda

Wat is de beste tijd om naar Rwanda te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoe lang van tevoren kunt u het beste boeken? Is het wel veilig in Rwanda? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

De beste periode om Rwanda te bezoeken, is deels afhankelijk zijn van uw motivatie om naar dit Afrikaanse land te reizen. Ervan uitgaande dat u één of meerdere gorilla trekkings wenst te maken en/of andere primaten wilt spotten, is het raadzaam om uw Rwanda reis zoveel mogelijk buiten de regenseizoenen om te boeken. De beste reistijd voor Rwanda is zodoende van juni tot en met september. Mocht dit niet lukken, dan lenen ook de maanden januari en februari zich voor een overwegend ‘droog’ bezoek.

Praktische informatie 

Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar de Rwandese hoofdstad Kigali duurt ongeveer 8 uur. Het tijdsverschil met Rwanda is te verwaarlozen: het is er gedurende onze wintertijd slechts een uurtje later dan in Nederland. In de zomer is er geen tijdsverschil.

Het tropische klimaat in Rwanda zorgt het hele jaar voor een constante temperatuur van rond de 25 graden C°.

De voertaal in Rwanda is Kinyarwanda, maar ook Frans en Engels gelden als officiële talen.

Regio’s en gebieden
In het oosten van Rwanda, langs de internationale grens met Tanzania, ligt het beschermde natuurgebied Akagera National Park. Het ruim 1000 km² grote park herbergt voornamelijk savanne, moerasgebieden en gebergtes, maar ook meren en glooiende graslanden. Vanuit Kigali doet u er met de auto ongeveer twee uur over om er te komen.
  • onze specialisten
    Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
    Kitty Nieuwenhuijsen
    Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada