Voorgoed uit de anonimiteit getreden

Rwanda: Ruwe diamant van Afrika

Het in Oost-Afrika gelegen Rwanda voert een lijst aan van bijzondere nieuwkomers in de reiswereld. De moderne ontdekkingsreiziger zoekt naar nieuwe ervaringen en vindt deze in ongerepte landen die om uiteenlopende redenen tot dusver niet of nauwelijks bereisd konden worden. In het geval van Rwanda ligt een bewogen historie hieraan ten grondslag. Anno 2019 is de situatie echter al tijden stabiel en komt het land in meerdere opzichten verrassend uit de hoek.

Met een oppervlakte van slechts 26.338 km² past Rwanda bijna twee keer in Nederland. Desondanks herbergt het aan Oeganda en Tanzania grenzende land een veelvoud aan bijzondere gebieden. Met grasland bedekte heuvels domineren het landschap, maar daarnaast is de geografische opbouw redelijk divers, waarbij vulkanische gebieden, imposante gebergtes en luisterrijke valleien elkaar afwisselen. En niet zo gangbaar voor een Afrikaans land: het bestaat voor meer dan 5% uit water. Onder andere het Kivumeer is hier verantwoordelijk voor, maar ook andere riviertjes en meren zorgen voor vruchtbare grond en meerdere moerasgebieden.

Dat de opmars van Rwanda niet onopgemerkt is gebleven, blijkt wel uit de aanwezigheid van steeds meer vooraanstaande hotelketens. Zo openden onlangs twee hotels van de wereldwijd vermaarde keten ‘One and Only’ er hun deuren en de verwachting is dat vele hotelketens hun voorbeeld zullen volgen. Niet alleen het gebied rond hoofdstad Kigali is in dit opzicht in trek, ook het zuiden trekt de aandacht. Hier is namelijk het Nyungwe Forest National Park gelegen, alwaar 13 verschillende soorten primaten in het wild woonachtig zijn. Het meest tot de verbeelding spreekt de berggorilla, waardoor liefhebbers van een authentieke gorilla trekking na Oeganda nu ook hun weg naar Rwanda gevonden hebben.

De verschillende soorten wildlife van het Akagera National Park en de indrukwekkende vulkanen en kratermeren van het Volcanoes National Park dragen eveneens bij aan de veelzijdige uitstraling van Rwanda. Daarbij bleef het land gevrijwaard van massatoerisme, hetgeen tot uiting komt in de enorme ongerepte en pure gebieden die u hier treft.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Rwanda! 

 

populaire Rwanda Reizen
Aan de oevers van het Kivu meer, in Gisenyi, ligt het Serena Hotel. In de lichte, open lobby wordt u hartelijk verwelkomd. Het hotel wordt omringd door een tropische tuin. De comfortabele, warm ingerichte kamers en suites hebben allen een eigen balkon...
Activiteit
Ervaar Nyungwe Forest met de blik van een vogel op 70 meter boven de grond tijdens de Nyungwe Canopy Walk.
  • onze specialisten
    Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
    Kitty Nieuwenhuijsen
    Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
Accommodatie
Sabyinyo Silverback Lodge
Voorbeeldreis
The Best of Rwanda
Nu vanaf € 17.395
Activiteit
Chimpansees in Nyungwe National Park