Regio’s in Peru

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • Ongeveer de helft van Peru bestaat uit jungle‚ waar u weinig wegen en bewoonde plekken zult tegenkomen. De enige en beste manier om de jungle te ontdekken is via het water.
  • Variatie langs de kust; beleef de geschiedenis van Peru in een van de vele musea in Lima‚ galoppeer op een Paso paard door de woestijn en vlieg over de Nazcalijnen.
  • De Andes is ontstaan doordat de Nasca-schol onder het Zuid-Amerikaanse continent schoof. Door de druk kwam de aardkorst langzaam naar boven en ontstond de Andes. Het gebied herbergt naast immens hoge bergen ook sprookjesachtige kathedralen‚ kloosters en vele ruïnes. Vooral een bezoek aan Cuzco‚ de Heilige Vallei en Machu Picchu mag u niet missen.
  • Het noorden van Peru is nog een onontdekt gebied waar weinig toeristen te vinden zijn. Gek eigenlijk‚ want het heeft zoveel te bieden. Zeker als u interesse in cultuur en archeologie heeft‚ is een bezoek aan de noordelijke regio meer dan de moeite waard. U vindt hier indrukwekkende ruïnes‚ graftombes en reliëftekeningen.
  • De Andes is zo immens dat we het gebied met gemak in meerdere regio’s kunnen verdelen. Het zuiden omvat in dat opzicht diverse aantrekkelijke gebieden. Hike door ruige gebergtes, struin door sfeervolle stadjes, ga op ontdekkingstocht op het Titicacameer of wandel in kleurrijke valleien.