Panama per schip

Ontdek Panama via een reis met deze prachtige schepen. Panama is bij uitstek een land om per schip te verkennen. Zo is het Panama kanaal naast een unieke ervaring, ook het hart van economisch en historisch Panama. Zo lopen de kosten voor het gebruik van het Panama kanaal al gauw op tot enkele tonnen. Veel andere opties zijn er niet. Geen gebruik maken van dit kanaal betekent namelijk dat er om het continent Zuid-Amerika gevaren moet worden. Dit alternatief neemt veel tijd in beslag en ook hier komen verschillende kostenposten kijken.    Naast het economische hart van Panama is het Panama kanaal ook een belangrijke factor in de geschiedenis van Panama. Zo zijn de Fransen met de aanleg begonnen, waarna uiteindelijk de Amerikanen het hebben afgemaakt. Pas sinds 1999 heeft Amerika zich volledig teruggetrokken en is het Panama kanaal volledig in handen van de lokale bevolking.    Bekijk nu met welke prachtige schepen u Panama kunt verkennen en geniet van een unieke ervaring.
U kunt reizen met:
Queen Victoria

Cunard is een traditionele Britse rederij van oudsher bekend om haar trans-Atlantische overtochten naar New York. De schepen van de rederij staan bekend om hun klassieke, elegante interieur en het nostalgische gevoel van cruisen, uiteraard in combinatie met moderne faciliteiten en een hoog comfortniveau. Aan boord van de Queen Victoria is plek voor 2000 gasten.

Uw hut
De Britannia Oceanview Stateroom is een comfortabel huttype met een grootte tot 22 vierkante meter. Naast het luxe bed is er een kleine zithoek en bureau. Er is kastruimte voor uw kleding en bagage en u heeft een compacte badkamer. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een van de andere huttypes, bijvoorbeeld met balkon of een van de luxere en ruimere Grill Suites.

Bars en restaurants aan boord
Er zijn twee dinerzittingen. U kunt ’s avonds dineren aan uw tafel in het Britannia restaurant, maar uiteraard kunt u ook terecht in een van de andere (specialiteiten)restaurants. Daarnaast kunt u voor een drankje terecht in een van de lounges en bijvoorbeeld de champagnebar of de Engelse pub. In de Queens Room worden balavonden gehouden, compleet met orkest.

Overige faciliteiten aan boord
De Queen Victoria heeft diverse boetieks, een casino, fitnesszaal, spa en beautysalon met sauna, theater, bibliotheek, twee zwembaden en vier whirlpools.

Excursies
Tijdens uw reis met de Queen Victoria kunt u uiteenlopende landexcursies boeken.

Uniek aan dit schip
Kenmerkend voor Cunard is het nostalgische gevoel van cruisen. Dit ziet u terug aan het interieur waarbij veel gebruik is gemaakt van marmer, chique tapijten en luxe stoffering. Daarnaast merkt u het aan de service. Zo wordt er ’s middags een Engelse high tea geserveerd en zijn er regelmatig formele avonden aan boord.