Over Panama

Wat is de beste tijd om naar Panama te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoe lang van tevoren kunt u het beste boeken? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Panama is gedurende het hele jaar prima te bereizen. Het hele jaar door kent het land tropische temperaturen. Het droge seizoen van januari t/m maart wordt in Panama als de zomer beschouwd. Het regenseizoen duurt van april tot december‚ maar dit wil niet zeggen dat het dan heel veel regent. Meestal valt gedurende de dag een korte‚ hevige bui‚ waarna de zon weer doorbreekt. Hierdoor is ook deze periode een prima tijd om naar Panama te reizen.

Praktische informatie 

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 10,5 uur naar Panama. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijke reisroutes. We adviseren om uw reis zo’n 6 maanden van tevoren te boeken, omdat er dan een grote kans is dat alles wat u wilt gaan doen ook daadwerkelijk nog beschikbaar is. Het hoogseizoen in Panama loopt van januari t/m maart. Voor reizen in deze periode geldt dat u dit zo vroeg mogelijk, liefst 10 maanden vooraf, of nog eerder, moet plannen. ExperienceTravel kan vanaf 11 maanden voor vertrek vluchten reserveren.

Regio’s en gebieden
Panama-Stad is een zinderende, kosmopolitische stad met grote contrasten. Torenhoge wolkenkrabbers en een levendig zakendistrict vertegenwoordigen een nieuw tijdperk dat schittert naast de overblijfselen van Panama Viejo, de oude stad met zijn vervaagde charme.