Over Oman

Wat is de beste tijd om naar Oman te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoe lang van te voren kunt u het beste boeken? Kan ik ook met kinderen reizen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Oman is een groot land en daardoor is er sprake van een verschil in weer en klimaat. De beste reistijd is van eind september tot begin mei‚ dan is de temperatuur overdag overal aangenaam tot warm. In de bergen en in de woestijn kan het ’s avonds wel flink afkoelen waardoor een warme trui geen overbodige luxe is. In de maanden december en januari kan af en toe een regenbui vallen. Van mei tot september is het in Oman erg warm en vochtig‚ waarbij de temperatuur in de woestijn kan oplopen tot 50 graden Celsius.

Praktische informatie

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 6 uur naar Oman. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijke reisroutes.

We adviseren om uw reis naar Oman zo’n 6 maanden van tevoren te boeken, omdat er dan een grote kans is dat alles wat u wilt gaan doen ook daadwerkelijk nog beschikbaar is. Het hoogseizoen in Oman loopt van november t/m januari. Voor reizen in deze periode geldt dat u dit zo vroeg mogelijk, het liefst 10 maanden van tevoren moet plannen. ExperienceTravel kan vanaf 11 maanden voor vertrek vluchten reserveren.

Oman is een geschikte bestemmingen om met kinderen naartoe te reizen. Het is misschien een minder bekende familiebestemming, maar een bezoek aan een wadi, de schildpadden bij Ras al Jinz en de nomaden in de woestijn zijn onvergetelijke avonturen voor zowel u als uw kinderen.

Regio’s en gebieden
Het noordoosten van Oman heeft ontzettend veel te bieden. De historische steden Muscat en Nizwa, het bijzondere natuurreservaat Ras al Jinz en het adembenemende woestijnlandschap van Wahiba Sands zijn enkele voorbeelden van de parels in Noordoost-Oman.