Ontdek Oman

Onvergetelijk Oman

De kans is groot dat u nog niet aan Oman heeft gedacht als uw volgende reisbestemming. En misschien is dat wel een goede reden om er dan juist heen te gaan. Dit uiterst gastvrije sultanaat laat u graag verbazen.

Oman ligt in het oostelijk deel van het Arabisch schiereiland tussen India en Afrika. Hier komen strand en bergen‚ woestijn en zee en Oosterse mystiek en Westers comfort samen. Steile bergen worden afgewisseld door witte zandstranden en de groene wadi’s staan in schril contrast met het woeste landschap van de uitgestrekte woestijn.

De rijke historie van Oman kent legendarische hoofdstukken met wereldberoemde helden als Job en de koningin van Sheba‚ Sinbad de Zeeman en Marco Polo. Hun avonturen vonden plaats tegen de achtergrond van rijk beladen karavanen‚ want Oman is dankzij de strategische ligging lange tijd het middelpunt geweest van de handel tussen Oost en West. Het land kent dan ook een eeuwenoude traditie van gastvrijheid die ertoe heeft geleid dat het land ook vandaag de dag reizigers met open armen ontvangt. Maak een wandeling door paradijselijk groene wadi's‚ rijd per terreinwagen door de Wahibawoestijn en luier in een van de luxe hotels aan de paradijselijke kust.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Oman reizen? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Oman! 

populaire Oman Reizen
Tussen de contouren van het Saig Plateau in het legendarische Al Hajar gebergte in Oman, vindt uhet betoverende Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort. Het luxueuze resort bevindt zich op 2.000 meter boven zeeniveau aan de rand van een prachtige vallei. Het...
Activiteit
Muscat biedt reizigers een bijzondere mix van moderne invloeden met een onmiskenbare, traditionele cultuur. Muscat ligt aan de Golf van Oman en betekent ‘ankerplaats’.

Oman reizen op maat

Oman reizen

Oman is gezegend met een kustlijn waar zich vele hotels hebben gevestigd. Vooral voor de kust van Muscat liggen talloze strandhotels waar u heerlijk kunt ontspannen. Door Oman reizen betekent ook kennis maken met de uitgestrekte woestijnen. De woestijn is een mysterieuze plek van stilte waar weinig anders is dan zand. Een nacht doorbrengen in deze oer natuur is voor velen een langgekoesterde wens. In Oman kan deze droom werkelijkheid worden. Speciaal voor u zijn er een aantal bijzondere tentenkampen in de woestijn geselecteerd, waar u in alle luxe in de middle of nowhere verblijft tijdens uw reis door Oman. Als laatste vindt u in Muscat talloze stadshotels. Deze onderkomens bieden u een oase van rust in het hart van het centrum. Wanneer u uw hotel uit stapt, bent u direct op de plek om te winkelen en de hipste restaurants te bezoeken. Maar juist ook wanneer u weer naar binnen gaat, vindt u de rust waar u zo naar verlangt op het einde van een enerverende dag in de stad.

Reistips Oman

Door Oman reizen betekent een kennismaking met cultuurschatten uit honderden kastelen, forten en verlaten stadjes. En dat tegen een decor van grillige bergpieken, groene wadi’s en eindeloos deinende woestijnduinen. U kunt met een 4WD door de woestijn van Oman trekken op zoek naar oases. Om het stof af te spoelen kunt u naar de koraalriffen duiken of varen langs de ruim 3.000 kilometer lange kustlijn. U kunt er ook getuige van zijn als de zeeschildpadden het witte zandstrand opkruipen om hun eieren te leggen. Als extra bonus kunt u tijdens uw Oman reis genieten van de heerlijke keuken. Een smakelijke mix van Arabische en Indiase ingrediënten, aangevuld met Italiaanse, Japanse en Marokkaanse restaurants in steden als Muscat en Nizwa. Een heerlijke afwisseling in een land vol droogte en woestijn is dat u kunt genieten van de verkoeling in de groene wadi’s. Bloemen, felgroene palmbomen en kleurrijke vogels doemen hier op uit de woestijn. Kortom, als u een originele reisbestemming zoekt die u weet te verassen, denk dan eens aan Oman.

Accommodatie
1000 Nights Camp
Voorbeeldreis
Aircruise Ongerepte Woestijn & Strand
Nu vanaf € 6.995
Activiteit
Woestijnavontuur