Regio’s in Oeganda

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • In Centraal Oeganda vindt u naast de bruisende hoofdstad Kampala en de tweede stad Jinja ook adembenemend natuurschoon. Het Murchison Falls National Park kenmerkt Centraal Oeganda. Naast dat dit het grootste park in Oeganda is, is het door zijn ligging aan de Nijl ook één van de mooiste parken van het land.
  • In het uiterste noordoosten van Oeganda‚ op de grens met Soedan‚ vindt u het bijzondere nationale park Kidepo. Het is een exclusief natuurgebied en ligt ver van de bewoonde wereld. Door de ligging is het toerisme hier minimaal, dit maakt een safari door de afgelegen wildernis van het Kidepo Valley National Park extra uniek.
  • In het zuidwesten van Oeganda vindt je ongerepte natuurgebieden zoals het Bwindi National Park. Hier heb je dé kans om berggorilla’s te ontmoeten. Daarnaast heb je in het Mgahinga National Park ook nog een kleine kans om deze imposante dieren tegen het lijf te lopen. Maar in het zuidwesten van Oeganda kunt u nog veel meer uniek wild tegenkomen, zoals de chimpansee en de boomklimmende leeuw.