Over Oeganda

Wat is de beste tijd om naar Oeganda te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoe lang van te voren kunt u het beste boeken? Kan ik ook met kinderen reizen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Dankzij haar ligging op de evenaar heeft Oeganda een tropisch klimaat. De lange regens vallen in de periode tussen maart en mei. De korte regens vallen tussen oktober en november. In de regentijd is de luchtvochtigheid relatief hoog en neemt de kans op malaria gestaag toe. De warmste maanden zijn januari en februari. De droge tijd is van juni tot oktober.

De temperatuur blijft het hele jaar constant en schommelt tussen de 20 en 30 graden. In het algemeen is het klimaat wereldwijd aan veranderingen onderhevig. Het wordt dan ook steeds moeilijker om de regenperiodes te voorspellen. Het gehele jaar door kunt u in Oeganda reizen‚ waarbij alleen de maanden maart tot en met mei minder geschikt zijn in verband met het lange regenseizoen.

Praktische informatie

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 8,5 uur naar Oeganda. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijke reisroutes.

We adviseren om uw reis zo’n 6 maanden van tevoren te boeken, omdat er dan een grote kans is dat alles wat u wilt gaan doen ook daadwerkelijk nog beschikbaar is. Het hoogseizoen in Oeganda loopt van juli t/m september en december en januari, het verkrijgen van een permit is dan lastiger. Voor reizen in deze periode geldt dat u dit zo vroeg mogelijk, liefst 10 maanden vooraf, of nog eerder, moet plannen. ExperienceTravel kan vanaf 11 maanden voor vertrek vluchten reserveren.

Oeganda is een land dat niet speciaal is ingericht op reizen met kinderen. Lodges en safarikampen zijn niet ingericht op kinderen en bieden geen specifiek op kinderen aangepaste programma's. Voor de trekkingen (bijvoorbeeld naar de gorilla’s) geldt een minimum leeftijd. Voor oudere kinderen vanaf 15 jaar is Oeganda een prima land om te bezoeken.

Regio’s en gebieden
In Centraal Oeganda vindt u naast de bruisende hoofdstad Kampala en de tweede stad Jinja ook adembenemend natuurschoon. Het Murchison Falls National Park kenmerkt Centraal Oeganda. Naast dat dit het grootste park in Oeganda is, is het door zijn ligging aan de Nijl ook één van de mooiste parken van het land.