Ontdek Oeganda

Oeganda, 'parel van centraal Afrika'

Winston Churchill beschreef Oeganda in 1907 niet voor niets als de ‘The Pearl of Africa'. Het vruchtbare landschap wordt grotendeels bepaald door meren‚ valleien‚ bergen en rivieren. Terwijl er minder wild te spotten is dan in Kenia en Tanzania is de enorm veelzijdige flora en fauna het dubbel en dwars waard om naar Oeganda te reizen.

Oeganda ligt op grote hoogte vlakbij de evenaar. Hierdoor heeft het land een lage vochtigheidsgraad‚ een aangenaam klimaat en een ongekend vruchtbaar landschap. Voor vogelaars is het land een waar paradijs‚ talloze vogelsoorten fladderen hier rond. Maar ook zeldzame aapsoorten als berggorilla's en chimpansees kan men hier tijdens het reizen tegenkomen in de nationale parken. Oeganda is zelfs een van de drie landen waar u oog in oog kan komen te staan met de zeldzame gorilla. Wanneer u in het land bent mag een bezoek aan de spectaculaire Murchison watervallen zeker niet ontbreken. Maar waar u ook bent‚ overal ontmoet u de vriendelijke‚ open en gastvrije inwoners van het land.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Oeganda reizen? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

populaire Oeganda Reizen
Ndali Lodge ligt op ongeveer 60 minuten rijden van Fort Portal. Deze knusse lodge bestaat uit acht ruime rondavels en is prachtig gelegen op een heuvel. U heeft uitzicht op een kratermeer en de landerijen van het boerenbedrijf waarvan Ndali deel uitmaakt....
Activiteit
Ontdek het bekendste park van Oeganda, Queen Elizabeth National Park. Het schiereiland Mweya is de perfecte locatie voor het maken van een game drive.

Oeganda reizen op maat

Oeganda reizen

In Oeganda zijn op verschillende plekken luxe accommodaties gebouwd. Het land staat op toeristisch oogpunt nog in de kinderschoenen, maar dit maakt de verschillende Oeganda reizen des te authentieker. Op bijzondere plekken midden in de natuur zijn eenvoudige kampementen gebouwd waar er met beperkte middelen hard gewerkt is om het u zo comfortabel mogelijk te maken. U maakt de meest bijzondere ervaringen mee in deze tented camps in Oeganda. Verder kunt u tijdens een reis door Oeganda verblijven in verschillende type lodges, van traditionele huisjes tot luxere accommodaties waar u kunt genieten van het uitzicht vanaf uw balkon of terras. Vanaf uw lodge kunt u gemakkelijke bijzondere excursies ondernemen. En soms hoeft u het niet ver te zoeken, omdat de apen en ander wild graag in de nabijheid van uw lodge rondhangt. Gezien de afstanden en de conditie van de wegen in Oeganda is begeleid vervoer via de weg aan te bevelen. Wanneer u een bezoek wilt brengen aan de Murchison Falls in het noorden, is een klein vliegtuig een goede optie. Veel bezoekers combineren een bezoek aan Oeganda met een bezoek aan Tanzania of Kenia.

Reistips Oeganda

Naar Oeganda reizen betekent kennis maken met een pure natuur en een unieke dierenwereld. Hoewel er vele redenen zijn om naar Oeganda af te reizen, is de zeldzame berggorilla al drijfveer genoeg voor een unieke ontdekkingstocht door dit land. Een ontmoeting met deze dieren in het Bwindi Impenetrable Forest vergt enig doorzettingsvermogen. Samen met uw gids baant u zich een weg door de bamboebossen en het dichte nevelwoud. Het duurt gemiddeld tussen de twee en vijf uur om een groep berggorilla’s te vinden. Gelukkig is de soms zware wandeling altijd snel vergeten als u oog in oog staat met deze mensapen. In de prachtige bossen van Kibale heeft u grote kans om chimpansees te spotten en tijdens een bootcruise over het Kazinga kanaal, dat Lake Edward en Lake George met elkaar verbindt ziet u vogels, krokodillen en nijlpaarden in een prettig leefgebied. Ook giraffes, buffels en olifanten komen hier graag langs om hun dorst te lessen. Als de duisternis volledig is ingetreden in ongerept Oeganda, gaat u met een gids op pad om het nachtleven in de bush te ontdekken. Met een beetje geluk ziet u een luipaard in een boom liggen.

Accommodatie
No. 5 Boutique Hotel
Voorbeeldreis
Luxe Fly-in Oeganda
Nu vanaf € 7.775
Activiteit
Op avondsafari in het Semuliki Wildlife Reserve