Over Nieuw-Zeeland

Wat is de beste tijd om naar Nieuw-Zeeland te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoeveel tijdsverschil is er met Nederland? Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor een reis door Nieuw-Zeeland? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Nieuw-Zeeland ligt op het zuidelijk halfrond‚ waardoor de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die van ons. De zomer begint in december en de winter in juni. Nieuw-Zeeland heeft een gematigd zeeklimaat, terwijl de noordelijkste uithoek subtropisch is. Op het Zuidereiland oefent het bergmassief van de Southern Alps invloed uit op de regenval. Hierdoor is het ten westen van de bergen groener en vochtiger dan ten oosten.

Wat temperatuur betreft is de meest aangename reisperiode van november t/m maart. Oktober en april kunnen ook goede reismaanden zijn, met als extra voordeel dat er dan minder reizigers zijn dan in de Nieuw-Zeelandse zomermaanden. In de periode april t/m september is het nog altijd prima mogelijk om door Nieuw-Zeeland te reizen. Het is dan weliswaar kouder, maar enigszins vergelijkbaar met onze herfst. In de berggebieden kunt u zelfs skiën in deze periode. Wij adviseren u graag over de ideale reisperiode afgestemd op uw persoonlijke wensen.

Praktische informatie

Doordat Nieuw-Zeeland letterlijk aan de andere kant van de wereld ligt, is er 10 tot 12 uur tijdsverschil. Dit is mede afhankelijk van de zomertijd. De vliegduur neemt ongeveer een etmaal in beslag. In veel gevallen is er een tussenlanding in Azië die u kunt benutten om een nachtje te acclimatiseren alvorens door te vliegen. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij kunt u de reis ook kort onderbreken in de Pacific of in Noord-Amerika. Als u naar Nieuw-Zeeland gaat is het prettig als u daar drie tot vier weken voor uit trekt. Dan kunt u in een rustig tempo toch een goede indruk krijgen. Heeft u meer tijd tot uw beschikking, dan komt dat uw reis zeker ten goede. Wie met kinderen wil reizen kan ook heel goed terecht in Nieuw-Zeeland. De faciliteiten zijn zeer goed en er zijn vele activiteiten met kinderen te ondernemen. Nieuw-Zeeland is een heel makkelijk land om te bereizen. De inwoners zijn erg behulpzaam en het serviceniveau ligt hoog. U heeft geen vaccinaties of speciale visa nodig voor vertrek. Het land is een constitutionele monarchie met de Britse koningin als staatshoofd. De nationale taal is dan ook Engels, met het Maori als tweede officiële taal.

Regio’s en gebieden
Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland herbergt een schat aan bijzondere natuur. Dring tot diep in de natuur door en bezoek de grotten van Waitomo en het Tongariro National Park. Ontdek ook de vulkanische activiteit op het Noordereiland. Geisers‚ kalksteenterrassen en markant gekleurde poelen zijn stille getuigen dat de aarde onder uw voeten in vuur en vlam staat.
  • onze specialisten
    Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
    Daniëlle Ligtenberg
    Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.