Ontdek Nieuw-Zeeland

Natuurwonder Nieuw-Zeeland

De afgelegen ligging heeft in Nieuw-Zeeland een excentrieke evolutie van dieren en planten voortgebracht. Ook beroemde filmmakers is het buitenissige decor vol vulkanen, regenwouden en fjorden niet ontgaan.

Aan de andere kant van de wereld wacht u een bijzonder reisavontuur. Als er één land op aarde is, waar Moeder Natuur extra goed haar best op heeft gedaan is het Nieuw-Zeeland wel. Omringd door besneeuwde bergen, thermale bronnen, geisers, oerbossen en ruige rotskusten komt u al snel tot die conclusie. Het spectaculaire landschap wordt afgewisseld met glooiende weilanden vol schapen, rustige baaien en gouden zandstranden. Het is daarmee zowel een grillig als zeer toegankelijk land. De bevolking is uitermate vriendelijk en de Maoricultuur levert interessante inzichten op. Nieuw-Zeeland is bij uitstek geschikt voor levensgenieters en mensen die graag actief zijn in de buitenlucht. Een combinatie van beiden is dan ook ideaal. Na een dag vol activiteiten smaakt een pure Nieuw-Zeelandse wijn nog beter. Zeker als u daarbij geniet van de uitstekende culinaire gerechten waar het land mede om bekend staat.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve reizen op maat naar Nieuw-Zeeland? U bent van harte welkom op ons kantoor in ’s-Hertogenbosch voor een persoonlijk advies, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Nieuw-Zeeland! 

populaire Nieuw-Zeeland Reizen
De Punakaiki Rocks en de spectaculaire kustlijn van Paparoa National Park, aan de westkust van Nieuw Zeeland, vormen het decor van het Punakaiki Resort. Dit moderne resort aan het strand biedt een prachtig uitzicht op de ruige kustlijn en het Paparoa...
Activiteit
Deze exclusieve tour brengt u door de Wairarapa regio langs allerlei historische stadjes als Greytown en het bekende Martinborough. De tour richt zich op wijn, maar heeft daarnaast ook een culinaire focus.
  • onze specialisten
    Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
    Daniëlle Ligtenberg
    Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.

Rondreis Nieuw Zeeland op maat

Rondreis Nieuw-Zeeland

Naar Nieuw-Zeeland reizen is niet voor iedereen weggelegd. Maar als u tot de gelukkigen behoort die een rondreis Nieuw-Zeeland gaan maken, heeft u een aantal mogelijkheden. Dankzij de goede wegen ligt het voor de hand om met een auto of camper een rondreis door Nieuw-Zeeland te maken. Er is meestal weinig ander verkeer en de medeweggebruikers zijn over het algemeen erg beleefd. In de bergen zult u slingerwegen tegenkomen en zijn er nu en dan wegversmallingen als u bijvoorbeeld een rivier oversteekt. Het uitzicht is vaak fabuleus, zeker op het Zuidereiland, waar de natuur zo mogelijk nog meer uitpakt dan op het vulkanische Noordereiland. Om het reizen voor bezoekers nog aangenamer te maken zijn er themaroutes ontwikkeld. Deze wegen hebben mooie namen als The Forgotten World Highway of The Classic New Zealand Wine Trail. Ze staan goed aangegeven met borden langs de weg en onderweg zijn diverse leuke locaties om te stoppen. ’s Nachts kunt u in een van de vele, kleinschalige lodges of guesthouses overnachten. De service is er vaak ongekend hoog, omdat het een passie is van de eigenaren om hun gasten verwennen. Het is ook een aanrader om op een farmstay te verblijven.

Reistips Nieuw-Zeeland

Een rondreis Nieuw-Zeeland begint meestal op het Noordereiland, in de stad Auckland. Ondanks dat hier de meeste mensen wonen en er een aantal hoge gebouwen staan, zult u er snel wennen. Het centrum is goed te bewandelen en de havenkant telt veel gezellige restaurants en cafés. Het is leuk om hier de veerboot te nemen naar een van de eilanden voor de kust. Ten noorden van Auckland liggen de oeroude bossen van Waipoua, waar u met Maorigidsen op stap kunt. Zij vertellen u graag wat de torenhoge, soms duizenden jaren oude kauribomen voor hen betekenen. In deze streek vindt u ook de Bay of Islands, een subtropisch paradijsje met eilanden en stille baaien. Centraal op het Noordereiland is vooral het vulkanisme prominent aanwezig. In Rotorua ziet u geisers, zwavelpoelen en kalksteenterrassen. Vanuit de hoofdstad Wellington kunt u met de boot naar het Zuidereiland varen. Hier horen Abel Tasman en Fiordland National Park tot de uitschieters. U kunt in Nieuw-Zeeland ook op diverse plekken walvissen spotten. Een van de beste plekken is Kaikoura aan de oostkust, net boven Christchurch. In deze laatste plaats eindigt de rondreis Nieuw-Zeeland vaak en keren de meeste reizigers weer huiswaarts.

Accommodatie
Abel Tasman Lodge
Voorbeeldreis
Ultimate Delights New Zealand
Nu vanaf € 8.375
Activiteit
Cruisen door de Doubtful Sound