Ontdek Nieuw-Zeeland

Natuurwonder Nieuw-Zeeland

De afgelegen ligging heeft in Nieuw-Zeeland een excentrieke evolutie van dieren en planten voortgebracht. Ook beroemde filmmakers is het buitenissige decor vol vulkanen, regenwouden en fjorden niet ontgaan.

Aan de andere kant van de wereld wacht u een bijzonder reisavontuur. Als er één land op aarde is, waar Moeder Natuur extra goed haar best op heeft gedaan is het Nieuw-Zeeland wel. Omringd door besneeuwde bergen, thermale bronnen, geisers, oerbossen en ruige rotskusten komt u al snel tot die conclusie. Het spectaculaire landschap wordt afgewisseld met glooiende weilanden vol schapen, rustige baaien en gouden zandstranden. Het is daarmee zowel een grillig als zeer toegankelijk land. De bevolking is uitermate vriendelijk en de Maoricultuur levert interessante inzichten op. Nieuw-Zeeland is bij uitstek geschikt voor levensgenieters en mensen die graag actief zijn in de buitenlucht. Een combinatie van beiden is dan ook ideaal. Na een dag vol activiteiten smaakt een pure Nieuw-Zeelandse wijn nog beter. Zeker als u daarbij geniet van de uitstekende culinaire gerechten waar het land mede om bekend staat.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve reizen op maat naar Nieuw-Zeeland? U bent van harte welkom op ons kantoor in ’s-Hertogenbosch voor een persoonlijk advies, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

populaire Nieuw-Zeeland Reizen
Breakers Boutique Hotel is een heerlijk toevluchtsoord op een heuvel, 15 kilometer ten noorden van Greymouth. Schitterend gelegen aan de Punakaiki kustlijn, met uitzicht op de Tasman Sea, is het Breakers Boutique Hotel een prachtige bed and breakfast....
Activiteit
Tijdens deze aangename wandeling door Auckland, onder begeleiding van een gids, bezoekt u drie interessante toplocaties op culinair gebied.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.
 • onze specialisten
  Femke van Trijen, specialist in Oceanië, Azië, Afrika en Europa. U bereikt Femke op nr. 073 - 548 20 60.
  Femke van Trijen
  Expertise: Nieuw-Zeeland, Myanmar, Thailand, Maleisië, Sri Lanka, Tanzania, Kenia en Lapland.
 • onze specialisten
  Merel Komen, specialist in Noord-Amerika, Oceanië en Midden-Amerika. U bereikt Merel op nr. 073 - 548 20 60.
  Merel Komen
  Expertise: Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, USA, Costa Rica, Thailand, Maleisië en Dubai.

Rondreis Nieuw Zeeland op maat

Rondreis Nieuw-Zeeland

Naar Nieuw-Zeeland reizen is niet voor iedereen weggelegd. Maar als u tot de gelukkigen behoort die een rondreis Nieuw-Zeeland gaan maken, heeft u een aantal mogelijkheden. Dankzij de goede wegen ligt het voor de hand om met een auto of camper een rondreis door Nieuw-Zeeland te maken. Er is meestal weinig ander verkeer en de medeweggebruikers zijn over het algemeen erg beleefd. In de bergen zult u slingerwegen tegenkomen en zijn er nu en dan wegversmallingen als u bijvoorbeeld een rivier oversteekt. Het uitzicht is vaak fabuleus, zeker op het Zuidereiland, waar de natuur zo mogelijk nog meer uitpakt dan op het vulkanische Noordereiland. Om het reizen voor bezoekers nog aangenamer te maken zijn er themaroutes ontwikkeld. Deze wegen hebben mooie namen als The Forgotten World Highway of The Classic New Zealand Wine Trail. Ze staan goed aangegeven met borden langs de weg en onderweg zijn diverse leuke locaties om te stoppen. ’s Nachts kunt u in een van de vele, kleinschalige lodges of guesthouses overnachten. De service is er vaak ongekend hoog, omdat het een passie is van de eigenaren om hun gasten verwennen. Het is ook een aanrader om op een farmstay te verblijven.

Reistips Nieuw-Zeeland

Een rondreis Nieuw-Zeeland begint meestal op het Noordereiland, in de stad Auckland. Ondanks dat hier de meeste mensen wonen en er een aantal hoge gebouwen staan, zult u er snel wennen. Het centrum is goed te bewandelen en de havenkant telt veel gezellige restaurants en cafés. Het is leuk om hier de veerboot te nemen naar een van de eilanden voor de kust. Ten noorden van Auckland liggen de oeroude bossen van Waipoua, waar u met Maorigidsen op stap kunt. Zij vertellen u graag wat de torenhoge, soms duizenden jaren oude kauribomen voor hen betekenen. In deze streek vindt u ook de Bay of Islands, een subtropisch paradijsje met eilanden en stille baaien. Centraal op het Noordereiland is vooral het vulkanisme prominent aanwezig. In Rotorua ziet u geisers, zwavelpoelen en kalksteenterrassen. Vanuit de hoofdstad Wellington kunt u met de boot naar het Zuidereiland varen. Hier horen Abel Tasman en Fiordland National Park tot de uitschieters. U kunt in Nieuw-Zeeland ook op diverse plekken walvissen spotten. Een van de beste plekken is Kaikoura aan de oostkust, net boven Christchurch. In deze laatste plaats eindigt de rondreis Nieuw-Zeeland vaak en keren de meeste reizigers weer huiswaarts.

Accommodatie
Hilton Hotel (Auckland)
‘Not all who wander are lost’
Anonymous
Voorbeeldreis
Ultimate Delights New Zealand
Nu vanaf € 7.825
Activiteit
De goede smaak van Wellington