Over Nepal

Wat is de beste tijd om naar Nepal te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoe lang van te voren kunt u het beste boeken? Welke reisdocumenten heb ik nodig om naar Nepal te reizen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

De beste tijd om Nepal te bezoeken is van maart t/m mei en in oktober en november. De winters in de valleien zijn koel‚ maar de Himalaya is met zijn strenge winter dan nauwelijks begaanbaar. Het voor- en najaar is daarom de meest ideale reistijd voor Nepal. De hoofdstad Kathmandu kent in die periode temperaturen rond de 26 graden Celsius.

Praktische informatie

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 9 uur naar Nepal. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijke reisroutes. Tijdens onze zomertijd is het in Nepal drie uur en driekwartier later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het tijdsverschil vier uur en driekwartier.

We adviseren om uw Nepal reis zo’n 6 maanden van tevoren te boeken, omdat er dan een grote kans is dat alles wat u wilt gaan doen ook daadwerkelijk nog beschikbaar is. Het hoogseizoen in Nepal loopt van maart t/m mei en oktober en november. Voor reizen in deze periode geldt dat u dit zo vroeg mogelijk, liefst 10 maanden vooraf, of nog eerder, moet plannen. ExperienceTravel kan vanaf 11 maanden voor vertrek vluchten reserveren.

Voor een reis door Nepal dient u in het bezit te zijn van een visum. Wanneer u op de luchthaven van Kathmandu (Nepal) aankomt, kunt u het visum regelen. U kunt uw visum ook via het consulaat in Amsterdam regelen. Om in aanmerking te komen voor een visum dient uw paspoort nog zes maanden geldig te zijn bij vertrek uit Nepal.

Regio’s en gebieden
De pagodes‚ de geuren van de stalletjes met eten en de opgewekte bevolking maken van koningsstad Kathmandu een betoverende en wervelende stad. Hier waant u zich even terug in de middeleeuwen.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen