Ontdek Nepal

Bergrijk Nepal

Rondom de hoogste bergen van de wereld ligt het koninkrijk Nepal; een land van sublieme landschappen, prachtige tempels en paleizen, vele etnische groeperingen en een rijke cultuur.

Nepal moet de ultieme droom van elke bergliefhebber zijn. En terecht‚ want nergens ter wereld zijn de toppen hoger en de valleien dieper. Een groot gedeelte van Nepal is zeer bergachtig. Maar liefst acht van de tien hoogste bergen ter wereld liggen in Nepal waaronder de Mount Everest. De hoofdstad Kathmandu wordt steeds moderner. Tijdens het reizen door dit land ontdekt u de onvoorstelbare diversiteit en het schitterend bewaard gebleven erfgoed. Tussen de twee grootmachten‚ China en India‚ behoudt Nepal nog steeds zijn eigen identiteit.

De flora en fauna is in Nepal ook zeer de moeite waard. Zo kunt u in het Chitwan National Park krokodillen en vogels spotten‚ neushoorns en luipaarden bezichtigen en een bezoek brengen aan een olifantencentrum. In het Bardia National Park vindt u de grootste tijgerpopulatie van het land.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Nepal reizen? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Nepal! 

populaire Nepal Reizen
Dit boetiekhotel combineert de westerse standaard met de Nepalese architectuur en cultuur. Vernoemd naar de geurige tempelplant frangipani die hier te vinden is, biedt het hotel haar gasten een prettig verblijf in een ontspannen sfeer. Temple Tree bestaat...
Activiteit
Wie aan wandelen in Nepal denkt, denkt wellicht uitsluitend aan zware trekkingen door het Himalaya-gebergte. Nepal kent echt echter ook vele mogelijkheden voor de minder geoefende wandelaar.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen

Nepal reizen op maat

Nepal reizen

De ruige bergen in het Himalayagebergte bewonderen is voor de meeste reizigers de reden om naar Nepal te reizen. Maar Nepal heeft nog veel meer te bieden. Ten zuiden van de Himalaya in Nepal kunt u in een van de wildparken het ultieme ‘jungle gevoel’ ervaren vanuit uw eigen lodge. U kunt vanuit de wildlife lodges prachtige excursies maken op zoek naar wilde dieren. Deze accommodaties zijn vaak eenvoudiger, maar passen geheel in de safarisfeer tijdens het verblijf in de jungle. Tijdens Nepal reizen kunt u ook overnachten in traditioneel gerichte hotels. Hoewel niet alle traditionele accommodaties van luxe kwaliteit zijn, kunt u er comfortabel overnachten. Ze geven vooral een goed beeld van de authenticiteit van de bestemming.

Reistips Nepal

Door Nepal reizen betekent kennismaken met de beste wandeltochten ter wereld. Het is een arm land, maar het is rijk aan natuurlijke schoonheden en culturele schatten. Overal waar u komt wordt u hartelijk ontvangen door de vriendelijke bevolking. Slechts een halve eeuw geleden is Nepal opengesteld voor toerisme, maar in de dorpen en ongerepte gebieden leeft de bevolking nog steeds zoals ze eeuwen geleden deed. Er zijn tijdens Nepal reizen vele manieren om het ruige berglandschap van de Himalaya te ontdekken en Nepal biedt ze allemaal. Wat lang het domein was van de echte bergbeklimmers is nu ook voor u toegankelijk. De unieke architectuur in de Kathmanduvallei, de bijzondere dorpjes en de vriendelijkheid van de Nepalezen maken uw ervaring compleet.

Accommodatie
Balthali Village Resort
Voorbeeldreis
Natuur en cultuur van Tibet & Nepal
Nu vanaf € 6.525
Activiteit
Ontspannen wandeling Nepal