Regio’s in Namibië

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • In het noordoosten van Namibië ligt de Caprivi. Deze smalle landstrook wordt omsloten door Angola en Botswana en raakt in het uiterste oosten nog net Zimbabwe. U vindt hier een aantal unieke, waterrijke natuurgebieden waar u uitgebreid op safari kunt.
  • Etosha National Park, gelegen in het noorden van Namibië, hoort tot de crème de la crème van Afrikaanse wildparken. De concentratie aan wilde dieren is ongekend, mede omdat er weinig vegetatie is waardoor ze bijzonder goed zichtbaar zijn.
  • Zelfs mensen die nog nooit van Namibië hebben gehoord zullen de beelden van Sossusvlei herkennen. Deze torenhoge zandduinen zijn wereldberoemd. Ze zijn in een dag bereikbaar vanuit Windhoek, de centraal gelegen hoofdstad.
  • Wie vanuit Windhoek naar het zuiden rijdt zal aangenaam verrast worden door het landschap in dit deel van Namibië. Het kokerbomenbos, de Kalahari woestijn en Fish River Canyon zijn de meest bekende en zeker niet de minste bezienswaardigheden.