Ontdek Myanmar

Mysterieus Myanmar

Myanmar is met zijn tempels in vele soorten en maten een betoverend land. In vergelijking met haar buurlanden is het nog een ongerepte, traditionele bestemming. Zowel mannen als vrouwen gaan vaak nog gekleed in de traditionele 'longyi' (rok) en op het platteland wordt nog volop gebruik gemaakt van paard en wagen of een ossenkar. Zonder twijfel is dit land uniek.

Myanmar is bij uitstek het land van de tempels en monniken. Omdat het land lang gesloten was voor buitenlandse bezoekers, begint het toerisme zich pas de laatste jaren te ontwikkelen. Dat maakt dat Myanmar nog een relatief onontdekte en originele bestemming is. Dankzij de vele glimmende pagodes wordt Myanmar ook wel ‘het gouden land’ genoemd. Beklim de eindeloze trappen naar de mooie tempels, glimlach naar de monniken in hun kleurrijke gewaden en vaar over het Inle Lake. Myanmar is een prachtige bestemming voor cultuurliefhebbers. Reizen door dit land vraagt wel om een flexibele instelling: omdat Myanmar nog zo ongerept en onontdekt is kan het voorkomen dat routes of accommodaties gewijzigd worden.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Myanmar reizen? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Myanmar! 

populaire Myanmar Reizen
Het Sanctum Inle Resort heeft een uitstekende ligging aan de rand van het schilderachtige Inle Lake. De stijl is minimalistisch met verwijzingen naar de monastieke aspecten van het voormalige Birma. De vele bogen en kloostergangen bepalen voor een groot...
Activiteit
Bezoek dorpjes, een markt en het Inle Lake met de drijvende dorpen en tuinen.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
  Annelou van Elk
  Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.

Myanmar reizen op maat

Myanmar reizen

Ondanks dat Myanmar een relatief jong land is kent het een rijke historie. Nog maar weinig reizigers gingen u voor. Naar Myanmar reizen betekent kennis maken met de duizenden tempels, pagodes en kloosters. U overnacht in dit unieke land in een aantal van de beste accommodaties. Boetiekhotels, adembenemende bungalows aan het water met een mix van moderne en traditionele elementen, hotels gelegen tussen de gouden stoepa’s; deze slaapgelegenheden maken reizen door Myanmar nog subliemer. U geniet van comfort op bijzondere locaties, terwijl u kennismaakt met ‘het gouden land’. De uiterst vriendelijke bevolking in combinatie met de boeiende cultuur maken dit kleurrijke land tot een sprookjesachtige bestemming.

Reistips Myanmar

Myanmar is een cultuurbestemming bij uitstek. Tijdens het reizen door Myanmar zullen de vele tempels, tempelruïnes, Boeddhabeelden en kloosters niet onopgemerkt blijven. Van oktober tot maart kunt u de duizenden tempels van Bagan van bovenaf bewonderen tijdens een adembenemende ballonvaart. In het zachte ochtendlicht vangen de tempels de eerste zonnestralen op en laten zich van een betoverende kant zien. Het landschap van Myanmar is uitstekend per fiets te verkennen. Tijdens een fietstocht door de rijstvelden, bossen en over de heuvels kunt u kennis maken met de kleurrijke lokale bevolking op het platteland. Door Myanmar reizen betekent kennis maken met een magnifiek land waar u sublieme herinneringen voor het leven op zult bouwen.

Accommodatie
Aureum Palace
Voorbeeldreis
Mysterieus Myanmar
Nu vanaf € 4.395
Activiteit
Ochtend in Mandalay