Regio’s in Mozambique

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • Inhambane is een voormalige Portugese handelsstad in een prachtige omgeving. Verder naar het noorden, langs de kust ligt de Bazaruto Archipel, bestaande uit de vijf eilanden Bazaruto‚ Benguerra‚ Magaruque‚ Santa Carolina en Bangué. De meeste eilanden zijn in het verleden losgeraakt van het vasteland en zijn betoverend mooi.
  • Maputo is de hoofdstad van Mozambique en is mooi gelegen op een smalle klif vanwaar u uitkijkt over de baai. De stad kent een interessant koloniaal verleden en straalt de Portugese invloeden nog altijd uit. Dit is met name te zien aan de vele mooie gebouwen.
  • Het kustplaatsje Pemba‚ in het noorden van Mozambique‚ is voor veel toeristen slechts een uitvalsbasis voor een trip naar de paradijselijke Quirimbas Archipel. Als u de tijd neemt om Pemba wat beter te leren kennen‚ zult u ontdekken dat het meer te bieden heeft.