Over Mozambique

Wat is de beste tijd om naar Mozambique te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoe lang van tevoren kunt u het beste boeken? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

In Mozambique heerst een tropisch en warm klimaat. Het droge en koele seizoen loopt van april tot september. De temperatuur overdag is dan aangenaam met gemiddeld 23-26 graden. Het vochtige‚ warme seizoen loopt van oktober tot april. Het uitgesproken regenseizoen loopt van eind januari tot maart met korte buien; de rest van het jaar is het overwegend droog. Mozambique kunt u het hele jaar door bezoeken. U dient hierbij rekening te houden met het klimaat dat per gebied kan verschillen. Onze reisspecialisten adviseren u hier graag over. 

Praktische informatie 

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 11 uur naar Mozambique. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijke reisroutes.

We adviseren om uw reis zo’n 6 maanden van tevoren te boeken, omdat er dan een grote kans is dat alles wat u wilt gaan doen ook daadwerkelijk nog beschikbaar is. Het hoogseizoen in Mozambique loopt van april t/m september. Voor reizen in deze periode geldt dat u dit zo vroeg mogelijk, liefst 10 maanden vooraf, of nog eerder, moet plannen. ExperienceTravel kan vanaf 11 maanden voor vertrek vluchten reserveren.

Regio’s en gebieden
Inhambane is een voormalige Portugese handelsstad in een prachtige omgeving. Verder naar het noorden, langs de kust ligt de Bazaruto Archipel, bestaande uit de vijf eilanden Bazaruto‚ Benguerra‚ Magaruque‚ Santa Carolina en Bangué. De meeste eilanden zijn in het verleden losgeraakt van het vasteland en zijn betoverend mooi.