Wat is de beste tijd om naar Mongolië te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoeveel tijdsverschil is er met Nederland? Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor een reis door Mongolië? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Door de omvang van Mongolië gelden in het land verschillende tijdszones. Met West-Mongolië is er in de wintertijd een verschil van 6 uur en in de zomer 5 uur. Met Centraal- en Oost-Mongolië bedraagt het tijdsverschil in de winter 7 uur en in de zomer 6 uur.

Hoeveel dagen u uit moet trekken voor uw Mongolië reis is uiteraard voor een groot deel afhankelijk van uw reiswensen, maar onze voorbeeldreizen bedragen allemaal tussen de 10 en 14 dagen.

De beste reistijd voor uw reis naar Mongolië is tussen juni en september. De gemiddelde temperatuur schommelt gedurende deze maanden tussen 21 en 24 graden, al is er door de omvang van het land sprake van verschillende temperaturen en kunnen er in bijvoorbeeld de woestijn uitschieters zijn naar 40 graden C°.

U vliegt in iets meer dan acht uur naar Mongolië, maar dit is alleen het geval bij een rechtstreekse vlucht. In de meeste gevallen maakt u een tussenstop, waardoor de verwachte reistijd neerkomt op ongeveer elf uur.

U betaalt in Mongolië met de Mongoolse tugrik. Een euro is omgerekend ruim 3.000 tugrik.

  • onze specialisten
    Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
    Annelou van Elk
    Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.