Magisch Mongolië

Mysterieus Mongolië

Mongolië is een van de minst bezochte en bereisde landen ter wereld. Stelt u zich een uitgestrekt landschap voor met kobalt blauwe luchten, afgewisseld met hoge bergen zoals het Altai gebergte, rivieren, meren, bossen en de magnefieke Gobi woestijn. Hier wordt de natuur alleen geëvenaard door de traditionele gastvrijheid van de lokale en nomadische inwoners, hun cultuur en erfgoed.

Mongolië is een nog onontdekte Aziatische parel, hetgeen het pure en ongerepte karakter van het land alleen maar ten goede komt. Stelt u zich een uitgestrekt landschap voor met kobaltblauwe luchten, kronkelende riviertjes, heldere bergmeren en dichtbegroeide bossen. Hoge bergpieken van het Altai gebergte en de oneindig lijkende zandvlaktes van de Gobi-woestijn zorgen voor een aangename afwisseling in natuurschoon.

Mongolië is bijna 40 keer zo groot als Nederland en is met slechts 3,2 miljoen inwoners het dunst bevolkte land ter wereld. Het feit dat u hierdoor tijdens uw reis soms urenlang geen ander mens tegenkomt is even bijzonder als mysterieus. Ondanks de enorme omvang van Mongolië deelt het met maar twee landen de grens. De noordelijke grens met Rusland, de zuidelijke met China.

De lokale en nomadische inwoners leven traditioneel en zijn apetrots op hun cultuur en erfgoed. Ze zien het als een eer als u hún land komt bezoeken en ontvangen u dan ook met open armen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Mongolië! 

populaire Mongolië Reizen
 • Avontuurlijke Gobi-woestijn
  Nu vanaf € 4.725 p.p.
 • Adelaarsfestival Russische en Mongoolse Altai
  Nu vanaf € 14.345 p.p.
 • Privé door ongerept Altai en West-Mongolië
  Nu vanaf € 9.775 p.p.
 • onze specialisten
  Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
  Annelou van Elk
  Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.
Accommodatie
Shangri-La Ulaanbaatar
Voorbeeldreis
In stijl door de Gobi-woestijn
Nu vanaf € 10.295
Voorbeeldreis
Adelaarsfestival Russische en Mongoolse Altai
Nu vanaf € 14.345